Jelenlegi hely

Kárpátalja

A nagy nyugdíjhazugság

Fotó: MTI, archív

Ukrán nyugdíjbiznisz. Ez a kifejezés az idei választási kampány egyik meghatározó szlogenjévé vált, amelyet a DK-tól a Jobbikig a teljes ellenzék előszeretettel mantráz. Gyurcsány Ferenc irigységre építő gyűlöletkampánya pont olyan hazug, mint a 23 millió románnal való riogatás.

Patrióták a kárpátaljai óvodáért

A kárpátaljai Korláthelmec magyar óvodájának megépítéséért szervez jótékonysági estet a Magyar Patrióták Közössége. Az Ungvár közelében fekvő, nagyobbrészt ukrán települések által közrefogott magyar falu afféle végvár, így stratégiai jelentőségű az intézmény létrehozása.

Oroszokat tett felelőssé a kormányzó

Fotó: MTI, archív

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója hétfőn kijelentette, hogy a Dnyeszter menti Köztársaság lakosa a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székháza ellen februárban elkövetett két támadás felbujtója. Moszkal szerint a felbújtó orosz titkosszolgálati megbízást teljesített, és további magyarellenes provokációk lehetségesek a térségben.

Elfogták a keddi támadás gyanúsítottjait

Fotó: MTI, archív

Az ukrán országos rendőrfőkapitány közlése szerint elfogták a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székháza ellen kedden elkövetett támadás gyanúsítottjait.

Itt a béke, hol a béke

A Petro Porosenko vezette Ukrajna a megszokott módon, vagyis háborúval akarja levezetni a rendszer totális kudarcát. Ez nemcsak a donyecki oroszbarát felkelők elleni hadjárat felújítását, hanem az összes kisebbség – így a magyarok és lengyelek – elleni intézkedéseket jelenti.