Jelenlegi hely

Kárpátalja

Áradnak a folyók Kárpátalján

Fotó: MTI, Nemes János

A napok óta tartó esőzés, havazás, majd olvadás következtében árhullám indult el a kárpátaljai folyók felső szakaszán, a megye hegyvidéki járásaiban a víz kétezer hektár mezőgazdasági területet, számos településen mintegy ezer ingatlan árasztott el, és utakat kellett lezárni a forgalom elől - közölte szombaton az ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának sajtószóvivői irodája.

Viharos évet zárnak

Fotó: MTI, archív

Viharos éven vannak túl a magyar nemzeti közösségek, akik közül a kárpátaljai magyaroknak kell szembenézniük a legnagyobb nehézségekkel a továbbra is elfogadhatatlan ukrán oktatási törvény miatt - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtt.

Szijjártó EBESZ-megfigyelőket kért

Fotó: MTI, archív

Magyarország állandó EBESZ-megfigyelők telepítését kezdeményezi Kárpátaljára - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Bécsben.

Visken járt az orvosmisszió – KÉPGALÉRIA

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Közel száz magyar óvodás orvosi szűrésével ért véget a Katolikus Karitász Orvosmissziójának munkája a kárpátaljai Visken – tudatta a szervezet közleményében.  

Tárjátok ki szíveteket

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Az immár hagyományos játékgyűjtés, tüzelő- és élelmiszer-adományok mellett ezúttal melegétel-osztással is várja a rászorulókat a Katolikus Karitász. A Tárjátok ki szíveteket mozgalomról, a Kárpátaljára és Délvidékre juttatott adományokról, a helyi közösségek összetartásáról Écsy Gáborral, a szervezet igazgatójával beszélgettünk.