kárpátaljai magyarok

Magyar Ház nyílt Kárpátalján

Kategória: 
Fotó: MTI/Nemes János

A világ összes magyar közössége közül a legnehezebb helyzetben a kárpátaljai magyarság van, ezért mindenkor számíthat Magyarország feltétlen támogatására - jelentette ki Grezsa István miniszteri biztos szombaton Kárpátalja legnagyobb magyar községében, Nagydobronyban, ahol anyaországi kormányzati támogatással épült Magyar Házat adott át.

Száz perc száz emberért

Kategória: 

A Vérke-parti város művészeti iskolájának dísztermében adott koncertet Beregszászi Olga, aki elhozta és átadta azt a pénzadományt, amely a MOM Kulturális Központban 2018. december 2-án megrendezett Száz perc száz emberért elnevezésű koncerten gyűlt össze. A város hű leánya kezdeményezésére immár tizenötödik alkalommal megrendezett jótékonysági gálaműsoron befolyt összegből nem csupán Beregszász száz nehéz sorsú polgárának karácsonyát tették gazdagabbá, jutott belőle számos olyan közintézménynek, amelyek szintén a nélkülözőkön, az elhagyatottakon próbálnak segíteni.

Fejezzék be a magyarok zaklatását

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Beadványban kéri a kárpátaljai magyar tisztségviselők, közéleti szereplők és vállalkozók ukrán hatóságok által hónapok óta tartó zaklatásának azonnali beszüntetését Ukrajna elnökétől, miniszterelnökétől és a parlament emberi jogi biztosától a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ).

Provokáció és megfélemlítés

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Még nem sikerült tönkretenni Kárpátalján az együttélést, de a szeparatizmussal vádolt magyarság feje fölött egyre jobban gyűlnek a sötét felhők – mondja Orosz Ildikó. A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora, akit nemrég beidézett az ukrán titkosszolgálat október 23-i beszéde miatt, úgy látja, a jövő évi választásokig romlani fog a helyzet, már ha egyáltalán lesznek választások.

Az anyaország a kárpátaljai magyarság mellett áll

Kategória: 
Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A kárpátaljai magyarságnak éreznie kell, hogy az anyaországi magyarság nem mögötte, hanem mellette áll, segíti a szülőföldön történő megmaradását, boldogulását és mostani küzdelmének sikeres megvívását - jelentette ki Szili Katalin miniszterelnöki megbízott szombaton Beregszászon.

Oldalak