Jelenlegi hely

katolikus egyház

Holnap lesz vízkereszt ünnepe

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Január 6-án ünnepli a katolikus egyház vízkeresztet, azaz Jézus Krisztus megjelenésének ünnepét. A magyar vízkereszt elnevezés az ilyenkor hagyományosan végzett vízszentelésből eredeztethető.

Szűz Mária velünk van

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A Magyar Katolikus Egyház a 2017-es évet a Szent Szűz évének nyilvánította, a fatimai jelenések századik évfordulója alkalmából. Milyen céllal érkezik hozzánk Isten országából Szűz Mária, és mit üzen az emberiségnek?

Nagyboldogasszony ünnepe van

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária halálát és mennybevételét.

Vashit, vasakarat, vasmise

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Pappá szentelésének 65. évfordulóját ünnepelte nemrég dr. Farkas Attila érseki tanácsos, a Szent István-bazilika nyugalmazott lelkésze, művészettörténész, akivel hálaadó vasmiséje után felidéztük izgalmas életének legjelentősebb pillanatait.

Az oltáriszentség Isten maradandó jelenléte

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A katolikus egyház ma ünnepli az úrnapját, amely az oltáriszentség, vagyis Jézus kenyér és bor általi maradandó jelenlétének ünnepe - mondta Gájer László, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseki titkára az M1 aktuális csatorna műsorában.