Jelenlegi hely

KDNP

A figyelem középpontjába kell állítani a kisebbségi nyelvhez való jogot

Fotó: MTI, archív

A KDNP szerint fontos ráirányítani a figyelmet a kisebbségi nyelvek védelmére, mert ez elősegíthetné, hogy békésebb, nyugodtabb Európában éljünk - mondta Hoffmann Rózsa kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.

Kettős felelősség jelenik meg a migrációban

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A KDNP frakcióvezetője a kettős felelősséget vetette fel a migrációval összefüggésben hétfőn az Országgyűlésben.

Ez történik majd a frakcióülésen

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Több személyi döntés is születik a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő háromnapos frakcióülésén - például az új Fidesz-frakcióvezető személyéről, aki várhatóan Gulyás Gergely lesz. A tanácskozáson a miniszterelnök és a kormány tagjai is előadást tartanak majd, és napirenden lesz egyebek mellett a kötelező betelepítési kvóták ügye, valamint a népesedéspolitika.

Láss csodát, a modell működik

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Magyarország 2010-ben nagyjából úgy nézett ki, mint egy súlyosan sérült futó. Azóta viszont ez a futó meggyógyult, elkezdett edzeni, odaállt a rajtvonalhoz és egyre jobban teljesít a versenyben. Vannak viszont olyanok, akik elvont ideológiák, mint a liberalizmus, vagy éppen a konkrét ügyek, mint a kvóta elutasítása okán, vagy egyszerűen azért, mert nem tetszik nekik az az értékalapú politika, amit a Fidesz és a KDNP folytat, ezt a futót el akarják gáncsolni, akadályokat akarnak állítani elé – mondta a Demokratának Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

Nézzen utána a kormány Czeglédy adatigényléseinek!

A kormánypártok azt kérik a kabinettől, nézzen utána, hogy a hárommilliárd forintos áfacsalással vádolt Czeglédy Csaba milyen közérdekű adatokat kért ki az MSZP és a DK nevében - mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.