Jelenlegi hely

Kiszelly Zoltán

A baloldali pártok nem tisztázták viszonyukat 1956-hoz

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint a baloldali pártok legnagyobb problémája, hogy még mindig nem tisztázták viszonyukat 1956-hoz, ezért nem tudnak leszámolni „terhelt múltjukkal”.

Az ellenzékiek sem tartják hitelesnek egymást

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Világosan látszik, hogy az ellenzék pártjai még mindig a választás hatása alatt állnak, és nem találják a megoldást a folytatásra. 
 

Alaptalan kifogások

Fotó: T. Szántó György, Demokrata

Kiszelly Zoltán és ifjabb Lomnici Zoltán szerint alaptalanok az ellenzék kifogásai a választási rendszerrel. Mellesleg nincs olyan választási rendszer, amelyben ne a Fidesz-KDNP nyert volna.

Gyurcsány csapdát állított az LMP-nek és a Jobbiknak

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata, archív

Kiszelly Zoltán politológus szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke tematizált, csapdát állított az LMP-nek és a Jobbiknak az ellenzéki egyeztetésekkel, hiszen ez a két párt „Gyurcsány Ferenccel és az ő politikájával szemben jött létre”.

Van veszítenivalónk

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

A Fidesznek továbbra is a megkezdett úton kell járnia, azaz a kvótaveszélyre fel kell hívni a figyelmet, ugyanakkor tudatosítani kell a választókban, hogy mit veszíthetnek egy kormányváltással – mondta a Demokratának Kiszelly Zoltán politológus.