Jelenlegi hely

klímaváltozás

Macron aggódik a klíma miatt

Fotó: MTI, archív

Emmanuel Macron francia államfő szerint a világ vesztésre áll a klímaváltozás és a globális felmelegedés elleni harcban.

Áder János: csatlakozzanak minél többen

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Áder János köztársasági elnök a New Yorkban helyi idő szerint kedden megtartott klímavédelmi tanácskozáson azt javasolta António Guterres ENSZ-főtitkárnak, hogy világszerte bővítsék a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó kezdeményezésben részt vevő városok, tartományok, szövetségi államok körét.

2100-ra eltűnnek a fagyott talajú területek

A klímaváltozás miatt megállíthatatlan a hideg, állandóan fagyott talajú területek csökkenése, 2100-ra szinte teljesen el fognak tűnni a kutatók szerint.

Klímastratégiák települési szinten

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Tagadjuk vagy sem, szép lassan megváltozik az életünk. Gyakoribbá váltak a viharok és az árvizek, a biztosítók átalakítják stratégiáikat, a városok csapadékvíz-elvezetési rendszerüket, a városban élők pedig légkondicionáló berendezéssel hűtik lakásaikat. Észrevétlenül elkezdtünk alkalmazkodni a klímaváltozáshoz. E kérdésben a települési önkormányzatoknak különösen nagy szerepe lehet, hiszen sok esetben lokálisan kezelhető problémákról van szó. Őket segíti a Klímabarát Települések Szövetsége.

Idén is folytatódnak a szélsőséges időjárási jelenségek

A 2016-os rekordmeleg után folytatódnak a szélsőséges időjárási jelenségek 2017-ben is a Meteorológiai Világszervezet (WMO) keddi jelentése szerint.