Jelenlegi hely

Kolozsvár

Mátyás király születésnapját ünneplik

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Háromnapos rendezvénysorozattal ünneplik az 575 éve született Mátyás királyt Kolozsváron - mondta el Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. 
 

A jövőt magyar nyelven írják

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A nemzeti büszkeség kora következik az egész Kárpát-medencében - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Kolozsváron, a reformáció 500. évfordulójára szervezett jubileumi év legnagyobb erdélyi rendezvényén, ahol a legszorosabb értelemben vett lelkipásztori szolgálatot fogalmazott meg elvárásként a teológus ifjúság számára.

Román ultrák támadtak a magyar szurkolókra

Egy, a hét végén Kolozsváron történt, román és magyar futballszurkolók közötti tömegverekedésről jelentek meg cikkek kedd este kolozsvári hírportálokon.

Érvényesíthetők a nemzeti önérdekek

Fotó: MTI, Biró István

Kövér László szerint a múlt sokszor megtapasztalt egyik tanulsága, hogy "az idők igazi nyerteseinek soha nem azok bizonyulnak, akiknek erősebbek a fegyvereik vagy hangosabbak a hazugságaik, hanem azok, akiknek erősebb az identitása és a hite".

Babos Ádám is döntős

Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

Berki Krisztián és Kardos Botond mellett Babos Ádám is döntőbe került a Kolozsváron zajló torna Európa-bajnokság szerdai versenynapján.