könyv

A Monarchiától Hollywoodig

Kategória: 

Kertész Mihály, Zukor Adolf, Tóth Endre, Lugosi Béla, Joe Eszterhas, Zsigmond Vilmos – csak néhányan az Amerikában világhírt szerzett magyar származású filmes alkotók közül. Muszatics Péter Bécs, Budapest, Hollywood című esszékötetében azt kutatja, hogyan kapcsolódik össze a Monarchia alkonya a tengerentúli mozgóképgyártás hajnalával.

Lóvá tenni az ördögöt

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Murokffy Tódor Ede „k.u.k. kalandor” Háry János, Münchhausen báró, vagy akár a régi falusi nagyotmondók távoli rokona, akivel meghökkentő és szürreális kalandok sora esik meg a századforduló Budapestjén. A Murokffyban vérré válik az abszint, és lóvá teszi az ördögöt című regény szerzőjével, Pataki Tamás író-újságíróval az egészséges patriotizmusról, a romkocsmákban tengődő fiatalokról és az antifausti kultúráról beszélgettünk.

Európa nem globális játékos

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

Bemutatta legújabb könyvét Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. A Városligettől Zanzibárig című írásában az elmúlt két év történeteiből válogatott a szerző, de olvashatók elemzések is, többek között az amerikai elnökválasztásról, a németországi és az ausztriai választásokról, a koreai helyzet alakulásáról és a migránsválságról.

Oldalak