Jelenlegi hely

könyv

Európa nem globális játékos

Fotó: MTI, archív

Bemutatta legújabb könyvét Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. A Városligettől Zanzibárig című írásában az elmúlt két év történeteiből válogatott a szerző, de olvashatók elemzések is, többek között az amerikai elnökválasztásról, a németországi és az ausztriai választásokról, a koreai helyzet alakulásáról és a migránsválságról.

A jog a demokrácia ellen?

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Magyarul is olvasható Bertrand Mathieu jogásznak, a párizsi Sorbonne Egyetem tanárának A jog a demokrácia ellen? című könyve, amelynek célja, hogy bemutassa: a jog a demokrácia ellen is fordulhat. A kiadvány a Századvég Kiadó gondozásában jelent meg.

Horváth János életműve példát mutat

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Horváth János azt a példát adja a számunkra, hogy a demokrácia és a hazaszeretet eszméje mindig csak együttesen képviselhető, a haza és a haladás elválaszthatatlan egymástól - hangsúlyozta a professzor, volt parlamenti képviselő életútját feldolgozó két kötet csütörtöki budapesti bemutatóján Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Máglyatűz Erdélyben

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Geopolitikai thriller a Kárpát-medencéből – leginkább így lehetne jellemezni David Autere Máglyatűz – A háború peremén című regényét. A Reakció Kiadó gondozásában idén megjelent történet középpontjában a magyarság sorsa áll.
 

A nemzetpolitikával foglalkozó kötetet mutattak be

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Fontos, hiánypótló munkaként méltatta Gecse Gézának a Püski Kiadónál megjelent, Nemzetpolitika - szorítóban című kötetét annak szombati bemutatóján Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára.