Jelenlegi hely

kötelezettségszegési eljárás

Minden fronton támadás indult

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Látható, hogy minden fronton támadás indult Magyarország ellen - reagált az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára arra, hogy eljárás indul Magyarország ellen az Európai Bíróságon a felsőoktatási törvénymódosítása miatt.

Az Európai Bíróság előtt az uniós kötelezettségszegési eljárás

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Megérkezett az Európai Bíróságra az a kereset, melyet az Európai Bizottság nyújtott be Magyarország ellen a külföldi egyetemek, a többi között a Közép-európai Egyetem (CEU) működési feltételeit meghatározó magyar szabályozás miatt indított kötelezettségszegési eljárásban - közölte pénteken a luxembourgi székhelyű bírói testület.

További támadásokra kell felkészülni

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Mivel Magyarország a népakaratnak megfelelően nem akar bevándorló országgá válni, arra kell felkészülni, hogy ez további támadásokat fog kiváltani az EU és egyes tagállamok részéről - jelentette ki Szijjártó Péter az M1 aktuális csatorna műsorában.

Kettős mérce az unióban

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint az Európai Bizottság (EB) kötelező kvótaügyi keresete nem eredményezheti azt, hogy Magyarországnak migránsokat kelljen befogadnia.

Az EB elé kerül a kötelezettségszegési eljárás

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Beérkezett az Európai Bizottság keresete, és ezzel hivatalosan is az Európai Bíróság elé került az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen megindított kötelezettségszegési eljárás - közölte a luxembourgi székhelyű bírói testület.