Jelenlegi hely

kötelező betelepítés

Brüsszel kitart a kvótarendszer mellett

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A teljes kudarc és a nyilvánvaló végrehajthatatlanság ellenére az Európai Unió nem tett le arról, hogy felső határ nélküli betelepítési kvótákat vezessen be - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján.

Megváltozna az ország képe

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Ha megvalósul a tömeges betelepítés, az megváltoztatja Magyarország kulturális és vallási képét, illetve nemzeti értékeit - hangsúlyozta a földművelésügyi miniszter a Baranya megyei Szentlőrincen.

Brüsszel felpörgeti a betelepítési programot

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az elmúlt napok nyilatkozataiból jól látszik, hogy a kvótaperben hozott döntés csak az első lépés, Brüsszel ugyanis szintet lép, és felpörgeti a betelepítési programot - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Magyarország továbbra is ellenáll

Szimpla zsarolás az Európai Bizottság részéről, hogy azon tagállamok ellen, amelyek nem hajlandóak végrehajtani az illegális bevándorlók kötelező betelepítéséről szóló kvótadöntést, kötelezettségszegési eljárást indít. Magyarország ennek ellenáll, és egyetlen illegális bevándorlót sem enged be - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.