Jelenlegi hely

kötelező betelepítés

Kurz is osztja a V4-ek véleményét

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Ausztria következő kancellárja, Sebastian Kurz bejelentette, hogy a visegrádi országokhoz hasonlóan ő is elutasítja a kötelező betelepítési kvóta tervét - írja a brit Daily Mail.

Ragaszkodnak a kvótához

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az elmúlt napok nyilatkozatai alapján az Európai Parlament (EP) és az Európai Bizottság szintjén is erőteljes törekvések láthatók a tagállamokra nézve kötelező jellegű, felső határ nélküli betelepítési kvóta jogszabályi szintű rögzítésére.

Brüsszel kitart a kvótarendszer mellett

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A teljes kudarc és a nyilvánvaló végrehajthatatlanság ellenére az Európai Unió nem tett le arról, hogy felső határ nélküli betelepítési kvótákat vezessen be - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján.

Megváltozna az ország képe

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Ha megvalósul a tömeges betelepítés, az megváltoztatja Magyarország kulturális és vallási képét, illetve nemzeti értékeit - hangsúlyozta a földművelésügyi miniszter a Baranya megyei Szentlőrincen.

Brüsszel felpörgeti a betelepítési programot

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az elmúlt napok nyilatkozataiból jól látszik, hogy a kvótaperben hozott döntés csak az első lépés, Brüsszel ugyanis szintet lép, és felpörgeti a betelepítési programot - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.