Jelenlegi hely

Kovács Zoltán


Politikai támadások érik a jogi határzár szigorítását

A kormányszóvivő szerint egyértelműen politikai támadások érik a jogi határzár szigorításáról szóló törvényt.

Liberálisok és baloldaliak támadták Magyarországot az EP-ben

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A kormányszóvivő szerint a Soros György által finanszírozott nemzetközi szervezetek feljelentése alapján baloldali és liberális politikusok támadták Magyarországot a bevándorláspolitikája miatt tegnap az Európai Parlamentben (EP).

A kérdések nagy többségét már tisztázta a kormány

Fotó: Demokrata, archív

Az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szóló hétfői európai parlamenti (EP) meghallgatáson várható kérdések nagy többségét már tisztázta a kormány az európai intézményekkel - jelentette ki Kovács Zoltán kormányszóvivő az ülés előtt tartott sajtótájékoztatóján Brüsszelben.

Az illegális migránsokra nem vonatkozhatnak enyhébb szabályok

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy amikor az Egyesült Államok a saját állampolgáraival szemben szigorú biztonsági intézkedéseket hoz, akkor elképzelhetetlen, hogy az illegális migránsokra ennél kevésbé szigorú szabályok vonatkozzanak - mondta a kormányszóvivő a Kossuth rádió 180 perc című műsorában, mielőtt interjút adott a CNN hírtelevíziónak.

Európa külső határait meg kell erősíteni

Fotó: Demokrata, archív

A múlt heti máltai informális EU-csúcson elfogadott nyilatkozat gyakorlatilag megfelel annak, amit Magyarország javasol az európai külső határok védelmének erősítésére, az uniós határkörzetek törvényes rendjének helyreállítására a helyzet kezelhetősége érdekében - mondta hétfőn Londonban Kovács Zoltán.