Jelenlegi hely

Kovács Zoltán

Az illegális migránsokra nem vonatkozhatnak enyhébb szabályok

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy amikor az Egyesült Államok a saját állampolgáraival szemben szigorú biztonsági intézkedéseket hoz, akkor elképzelhetetlen, hogy az illegális migránsokra ennél kevésbé szigorú szabályok vonatkozzanak - mondta a kormányszóvivő a Kossuth rádió 180 perc című műsorában, mielőtt interjút adott a CNN hírtelevíziónak.

Európa külső határait meg kell erősíteni

Fotó: Demokrata, archív

A múlt heti máltai informális EU-csúcson elfogadott nyilatkozat gyakorlatilag megfelel annak, amit Magyarország javasol az európai külső határok védelmének erősítésére, az uniós határkörzetek törvényes rendjének helyreállítására a helyzet kezelhetősége érdekében - mondta hétfőn Londonban Kovács Zoltán.

Kovács Zoltán: A szolidaritás fokmérője az uniós szabályok betartása

Fotó: MTI, archív

A szolidaritás legfőbb fokmérője az Európai Unió szabályainak maradéktalan betartása - jelentette ki Kovács Zoltán kormányszóvivő Brüsszelben nemzetközi sajtótájékoztatóján hétfőn.

Világos a politikai felelősség a 4-es metró ügyében

A hatóságok dolga kideríteni, kiket terhel a büntetőjogi felelősség a 4-es metró beruházása körüli visszaélésekért, de a politikai felelősség egyértelműen az akkori liberális-szocialista városvezetést és kormányzatot érinti - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel.

A civil szervezeteknek is teljesíteniük kell az átláthatóság követelményeit

Fotó: Demokrata, archív

A magyar kormány véleménye szerint a nem kormányzati szervezeteknek ugyanolyan átláthatósági követelményeket kell teljesíteniük, mint a politikának és a politikusoknak, különösen akkor, ha ezek a szervezetek politikával vagy a politikához kötődő kérdésekkel foglalkoznak - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a The Guardian című baloldali brit napilapnak.