Jelenlegi hely

Kovács Zoltán

Elemi érdekünk elkerülni a problémát

Fotó: MTI, archív

A magyar emberek elemi elvárása és érdeke, hogy a tömeges illegális migráció okozta problémákat Magyarország elkerülje - hívta fel a figyelmet a kormányszóvivő hétfőn egy újságíróknak szervezett bécsi háttérbeszélgetésen.

Mindenkire szükség van

Ahogy 1848-ban, úgy ma is meg kell küzdenünk a magyar szabadságért és függetlenségért.

A magyar modell működik

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

A politikának mindig az a dolga, hogy azokra a témákra koncentráljon, amelyek nemcsak a jelenben, de a közeli és távoli jövőben is meg fogják határozni az ország sorsát. Márpedig 2015-ben teljesen egyértelműen bebizonyosodott, hogy korunk legnagyobb kihívása és feladata a migrációval kapcsolatos lépések időben és kellő hatékonysággal történő meghozatala. Emellett alapvető változások történtek: 2010-ben egy csőd szélén tántorgó ország számára az EU, az IMF, a Világbank és mások próbálták előírni, merre haladjon, ehelyett mi egy saját utat választottunk, és a magyar modellről bebizonyosodott, hogy működőképes – mondta a Demokratának Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Az ellenzék lebontaná, amit a kormány felépített

Fotó: Demokrata, archív

A kormányszóvivő szerint az ellenzék nemcsak a kerítést, de minden mást is lebontana, amit a kormány az elmúlt nyolc évben felépített.

Kemény harcra számítanak

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Nagyon kemény harcra számít a kormányszóvivő az ENSZ migrációs csomagjával kapcsolatban. Kovács Zoltán ugyanakkor arra emlékeztetett a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel, hogy Magyarországnak természetes szövetségesei vannak Közép-Európában.