Jelenlegi hely

Kövér László

Az európaiak ekkor veszítették el Európát

Fotó: MTI/Varga György

Az utókor számára minden háborús emberi életáldozat ok a főhajtásra, az emlékezésre és a tanulságok levonására - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke vásárnap a modrejcei katonatemetőben az I. világháború tizenkét isonzói csatájának sorát záró hadművelet, a caporettói áttörés századik évfordulója alkalmából rendezett központi megemlékezésen, a nyugat-szlovéniai Most Na Sociban.

Megdöntenék a demokratikus intézményrendszert?

Fotó: MTI, Krizsán Csaba

Az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros György-féle szervezetek között, hogy utóbbiak a demokrácia intézményrendszere elleni nyílt támadásokkal, utcai zavargásokkal gerjesszenek hangulatot a választások előtt - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Felvidéken zajló Martosi Szabadegyetem fővédnöki fórumán.

Együtt kell fellépni

A visegrádi csoportnak (V4) a nemzeti parlamentek lehetőségeit maximálisan kihasználva, együtt kell fellépnie a közös sorsuk alakítása érdekében az Európai Unióban - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Krakkóban, a V4 soros elnökségének parlamenti szintű átadásán.

Közép-Európa felemelkedhet

Fotó: MTI, archív

Gazdasági rivalizálás helyett gazdasági együttműködéssel közösen megteremthető Közép-Európa „szerencsecsillaga” felemelkedésének politikai feltétele is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Selmecbányán, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) 125. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen mondott beszédében.

A DK pluszforrást követel az egészségügynek

Fotó: MTI, archív

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy még a nyári törvényhozási szünet előtt biztosítson százmilliárd forintos nagyságrendű pluszforrást az egészségügynek, Kövér László házelnököt pedig arra, hogy „ne hazudozzon világszínvonalú egészségügyről”.