Jelenlegi hely

közbiztonság

Hazánk a világ egyik legbékésebb országa

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A világ tizenöt legbékésebb országát, köztük Magyarországot bemutató cikket ismertetett a béke nemzetközi napján a The Daily Telegraph.

Nagyobb szigor, kevesebb bűncselekmény

Kerékpáros járőrök

A rend a legfontosabb közösségi érték

Ugye, emlékszünk arra a kifejezésre, hogy „megélhetési bűnözés"? Ez a fogalom indokolatlanul toleráns volt bizonyos kisebb súlyú bűncselekményfajtákkal szemben, és nem törődött azzal, hogy néhány tízezer forint elvesztése majdhogynem végzetes problémát is okozhat például egy egyedülálló, nyugdíjas embernek.

Magyarország közbiztonsága szilárd

Szilárdnak és szélsőségektől mentesnek nevezte Magyarország közbiztonságát a belügyminiszter a budapesti Kapisztrán téren tartott tisztavató ünnepségen, szombaton.

Kontrát Károly: jövőre több pénz jut a rendőrségre, a biztonságra

Fotó: MTI, archív

Jövőre több pénz jut a rendőrségre, a biztonságra - mint a legfontosabb közösségi értékre -, ezáltal a büdzsé nyertesei a magyar emberek - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján annak apropóján, hogy a parlament várhatóan a jövő héten fogadja el a 2018-as költségvetést.

Megfelelő közbiztonságot garantált a rendőrség

Fotó: MTI, Bruzák Noémi

Az államhatár magas szintű védelme és biztosítása mellett tavaly sikerült teljesíteni azt az alapvető célkitűzést, hogy a rendőrség garantálja Magyarországon megfelelő közbiztonságát - mondta az országos rendőrfőkapitány a szervezet 2016-ot értékelő sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.