Kozma Imre

Az embernek a legnagyobb ajándék, ha másért él

Kategória: 
Fotó: Echo TV

Az ECHO TV Őszintén című műsora ezúttal az ötven esztendővel ezelőtt pappá szentelt Kozma Imre atyát, irgalmasrendi szerzetest, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítóját mutatta be. Az atya állítása szerint a papi hivatást azért választotta, mert nem akart egyedül élni, úgy akart élni, hogy közben másokat szolgál. Kozma Imre rámutatott, akkor tudunk igazán boldogok lenni a hétköznapokban, ha együtt és nem egymás mellett élünk, egy embernek a legnagyobb ajándék, ha másért élhet. 

Kozma Imre: kötelező a választásokon részt venni

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Kozma Imre atya szerint kötelező a választásokon részt venni. Ha az ember tagja egy társadalomnak, akkor kötelessége a társadalom mindennapjait, légkörét alakítani, formálni – tette hozzá. A keresztény gondolkodás azt vallja, felelősséggel vagyunk egymásért - emelte ki az M1 aktuális csatorna műsorában.
 

Húsvét hitében

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

Jézus fölbecsülhetetlen világosságot lobbantott a Földön. Bátorsága és érzékenysége minden becsületes embert meggyőzött jó szándékáról. Szokatlanul mély és világos szavakat használt. Föltárta a világ szenvedéseinek okait, és a kölcsönös megbecsülésben és szeretetben látta az orvoslás egyetlen lehetőségét.

Oldalak