Jelenlegi hely

kultúra

Programok az Urániában

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Szeptember 23-án, szombaton az első filmes Vékás Csaba Hetedik alabárdos című mozijának közönségtalálkozóval egybekötött bemutatója lesz az Uránia Filmszínházban, amit szeptember 25-én Mészáros Márta új filmje, az Aurora Borealis vetítése követ, a rendező személyes jelenlétében.

Jude Law, Cézanne és Ványa bácsi

Fotó: MTI, archív

Tíz opera és azok ismétlései a New York-i Metropolitanból, tíz londoni és három moszkvai színházi előadás, nyolc Bolsoj-balett és nyolc lenyűgöző képzőművészeti filmfeldolgozás – összesen harminckilenc társművészeti alkotás szerepel az Uránia Nemzeti Filmszínház mozivásznán a 2017–18-as évadban.

Az üldözött Bethlen

Képernyőfotó: Az üldözött Bethlen trailere

Szeptember 19-én, kedden a Polgárok Háza (VIII., Visi Imre utca 6.) vetítik le a nagyközönség számára Stefka István Az üldözött Bethlen című dokumentumfilmjét.

Új évad, hét premier

Hét új bemutatóval várja a közönséget ősztől a Centrál Színház.

Interaktív Abigél-kiállítás

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Szabó Magda születésének 100. és halálnak 10. évfordulója alkalmából interaktív Abigél kiállítás nyílik kedden a budapesti Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhelyen, ahol a látogatók beülhetnek Torma Gedeon igazgató irodájába vagy Vitay Georgina egyenruháját is felpróbálhatják.