Jelenlegi hely

kultúra

Beatrice-musical lesz az Újszínházban

Fotó: MTI, archív

A Beatrice zenekarról szóló musicalt, Kulcsár Lajos Zserbótangó című tragikomédiáját és Herczeg Ferenc Bizánc című színművét mutatja be az Újszínház a 2017/2018-as évadban.

Hárslevelűk Éjszakája újra

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Igen, gazdagok vagyunk. Kóstoljunk furmintot, ízleljünk olaszrizlinget, kortyoljunk kékfrankost, egyből kiderül, milyen sokféle termőtája van a magyar hazának.

Meghosszabbították a Fölszállott a páva jelentkezési határidejét

Fotó: MTI, archív

Május 17-én éjfélig meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Fölszállott a páva című tehetségkutató versenyre - közölte az MTVA sajtóirodája szerdán az MTI-vel.

Lúdtoll és pergamen

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) Restauráló Laboratóriumának pergamenkódex-restauráló eljárását Magyar Örökség díjjal ismerték el. Ez alkalomból a laboratóriumba látogattunk, ahol testközelből vehettük szemügyre a munkát, miközben választ kaptunk arra is, volt-e humoruk a szkriptoroknak, türelemmunka-e a restaurátoré, és vajon van-e jövője a könyvrestaurátori munkának Magyarországon?

Szántóföldtől az asztalig

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Új korszak kezdődött a magyar gasztronómiában. A Hold utcai piac helyén létesült Belvárosi Gasztrocentrumban alig néhány métert kell csak gyalogolniuk a vendéglők szakácsainak, hogy a kistermelőktől beszerezzék az alapanyagot. Szántóföldtől az asztalig, ahol mindenki láthatja, mi sül a serpenyőkben.