Jelenlegi hely

kultúra

Ütős muzsika

Fotó: Bornyi Márton

Világzenei ranglistával és BBC-s élő adással hangol a Cimbaliband legújabb produkciójára, az április 3-án debütáló Balkán Projektre.

Közösségekre építjük a nemzetet

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Társadalmunk a mai napig attól szenved, hogy – a nyugatiakhoz viszonyítva – sokkal kisebb az önszerveződő képessége, még mindig kevés a helyi közösség. Ezen próbálunk változtatni, ez mai polgári kultúrpolitikánk fontos része – mondta a Demokratának Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

Csomós Mari lett a nemzet színésze

Fotó: MTI, archív

Csomós Mari Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes művészt választották a nemzet színészének hétfőn Budapesten - közölte a Nemzeti Színház Facebook-oldalán.

Százezren látták? Nem számít

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

A Magyar Filmakadémia az A lovasíjászt egyszerűen nem kívánta beengedni a 3. Magyar Filmhétre. Ezzel azt üzente, hogy nem számít az a most már százezernél is több ember, aki jegyet váltott rá, aki megnézte, nem számítanak azok, akik még ma is gyakran állva tapsolják meg vetítés után, és főleg nem számít a téma, amit feldolgoz. Nem számít az a példa, amit Kassai Lajos mutat nekünk, akinek a világ minden pontján vannak követői, tisztelői, aki igazi példakép – mondta a Demokratának Kaszás Géza rendező, producer.

A nagyobbik típusú Bogányi-zongorát kapja a pécsi Kodály Központ

Fotó: MTI/Illyés Tibor, archív, illusztráció

A nagyobbik típusú - csaknem 108 millió forintot érő - Bogányi-zongorával gazdagodik a pécsi Kodály Központ - jelentette be Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester szombaton a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.