Jelenlegi hely

kultúra

Ízelítő a pokolból

Csaknem három évtizednek kellett eltelnie, hogy játékfilm állítson emléket a szovjet kényszermunkatáborokba hurcolt sok százezer, életét, méltóságát, reményeit vesztő magyar áldozatnak. Az Örök tél című megrázó alkotást február 25-én, a kommunista áldozatok emléknapján este kilenc órától vetíti a Duna Televízió.

Sikerrel szerepelt a tokaji aszú

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Patricius Borház 2007-es évjáratú, 6 puttonyos tokaji aszúját választották a világ negyedik legjobb édes borának a Best Wine of the World 2017 (A világ legjobb bora 2017) borversenyen - közölte a borászat az MTI-vel csütörtökön.

Száz éve nem látott kulturális fejlesztés

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata, archív

Budapesten száz éve nem látott léptékű kulturális fejlesztési hullám zajlik, amelyhez hasonló ma nincs Európában - mondta A kultúra gyarapít! címmel az Országház Felsőházi termében megrendezett szakmai konferencián csütörtökön a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

Elhunyt Tahi Tóth László

Fotó: MTI, archív, szerk.

Életének 75. évében elhunyt Tahi Tóth László színművész – adta hírül a Vígszínház Facebook-oldala. 

Legyünk büszkék kulturális identitásunkra!

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyarság a történelmi múlt viharai miatt önbizalomhiányos nemzetté vált, ezért is fontos, hogy végre elhiggye saját értékei létezését - mutatott rá A kultúra gyarapít! címmel az Országház Felsőházi termében megrendezett szakmai konferencián csütörtökön a kultúráért felelős államtitkár.