Jelenlegi hely

kvóta

Szijjártó Péter: a magyarok vasárnap csattanós választ adhatnak az ET emberi jogi biztosának

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

A vasárnapi népszavazáson a magyar emberek "csattanós választ" adhatnak az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosának Magyarországgal kapcsolatos hazugságaira - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-vel.

Orbán Viktor: a népszavazás nem pártügy, hanem nemzeti ügy

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A kvótanépszavazás nem párt-, hanem nemzeti ügy, "ne kockáztassuk Magyarország jövőjét" - mondta Orbán Viktor hétfőn a parlamentben, az őszi ülésszakot megnyitó napirendi előtti felszólalásában, amelyben jórészt a migrációról és az október 2-i referendumról beszélt.

Többségben vannak a kötelező kvóta mellett álló tagállamok

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Még mindig azok a tagállamok vannak többségben, amelyek rá szeretnék erőltetni a kötelező kvótát az Európai Unióra - mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán.

Kurz is osztja a V4-ek véleményét

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Ausztria következő kancellárja, Sebastian Kurz bejelentette, hogy a visegrádi országokhoz hasonlóan ő is elutasítja a kötelező betelepítési kvóta tervét - írja a brit Daily Mail.

Juncker: sikeres a kvótarendszer

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Sikeres a menedékkérők elosztását célzó uniós kvótarendszer, érthetetlen, miért gondolják azt egyesek, hogy az eddig áthelyezett körülbelül 32 ezer ember veszélyt jelent az európai civilizációra - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozója után.