Jelenlegi hely

Lázár János

A teljes biztonság érdekében van szükség újabb kerítésre

 A kormánynak a következő években is számolnia kell a bevándorlás problémájával, ezért kell megerősíteni a határon épült kerítést és az élőerős védelmet - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Magyar V4 elnökség

Fotó: MTI, Kovács Tamás

Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A románok szerint a magyar vezetők következetesen provokálnak

Fotó: MTI, archív

Az európai jogrendet megkérdőjelező veszélyes provokációként értékelte a bukaresti külügyminisztérium Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, illetve más budapesti vezetők nyilatkozatait, amelyek a trianoni békeszerződés évfordulója alkalmából hangzottak el.

Nem megszervezni, hanem megállítani kell a migrációt

Fotó: MTI, Illyés Tibor

A kormány arra számít, hogy az illegális bevándorlás ügyében a következő fél évben felerősödik a vita a tagállami és európai uniós határkörökről - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki budapesti tájékoztatóján.

A magyarság nem előidézője, hanem áldozata Trianonnak

Fotó: MTI, Rosta Tibor

Itt az ideje, hogy a szomszédjaink, Európa vezetői kimondják, elismerjék és politikájuk igazodási pontjává tegyék, hogy a magyarság, a magyar nemzet Trianonnak áldozata, nem pedig előidézője, és nem az elkövetője - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Szarvason, a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott megemlékezésen.