lengyel-magyar

Liberális kényszerzubbony

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Kísérteties hasonlóságot lát a szocializmus és a kommunizmus, valamint a liberális demokrácia között Ryszard Legutko lengyel filozófus, a kormányzó Jog és Igazságosság pártjának európai parlamenti képviselője. A krakkói Jagelló Egyetem professzorával legújabb könyvének megjelenése alkalmából arról beszélgettünk, milyen veszélyei vannak a liberális demokráciának, és szerinte milyen lenne a kívánatos politikai berendezkedés.

A közös jövő is összeköti a magyar és lengyel népet

Kategória: 
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A múlt mellett a közös jövő is összeköti a magyar és a lengyel népet, nemcsak a kipróbált, ezeréves barátság köti össze őket, hanem a közös elgondolás is a jövőről - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Varsóban, ahol első hivatalos látogatását tette múlt heti eskütételét követően.

Indul Európa megújulása

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Még közelebb! Ez lehetne a jelmondata annak az alapítványnak, amelyet közvetlenül a választás előtt hozott létre a magyar kormány a lengyel–magyar barátság elmélyítésére és kiszélesítésére. Meghökkentő és különös részletek is napvilágra kerültek a lengyel–magyar barátságról abban a beszélgetésben, amelyet az újonnan indult Wacław Felcak Alapítvány kuratóriumi elnökével, a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád megyei Levéltárának vezetőjével, a hazánkban élő Karol Biernacki tiszteletbeli konzullal készítettünk. Az alapítvány már elhunyt névadója a Fidesz 1. sorszámú tiszteletbeli tagkönyvének birtokosa volt.
 

Oldalak