Jelenlegi hely

lengyel-magyar

Kaczynski Magyarországon

Fotó: http://www.shutterstock.com

Nem hivatalos látogatáson Magyarországra érkezett Jaroslaw Kaczynski a lengyel Jog és Igazságosság párt elnöke.

Indul Európa megújulása

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Még közelebb! Ez lehetne a jelmondata annak az alapítványnak, amelyet közvetlenül a választás előtt hozott létre a magyar kormány a lengyel–magyar barátság elmélyítésére és kiszélesítésére. Meghökkentő és különös részletek is napvilágra kerültek a lengyel–magyar barátságról abban a beszélgetésben, amelyet az újonnan indult Wacław Felcak Alapítvány kuratóriumi elnökével, a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád megyei Levéltárának vezetőjével, a hazánkban élő Karol Biernacki tiszteletbeli konzullal készítettünk. Az alapítvány már elhunyt névadója a Fidesz 1. sorszámú tiszteletbeli tagkönyvének birtokosa volt.
 

Jaroslaw Kaczynski Budapestre látogat

Fotó: shutterstock.com, archív

Jaroslaw Kaczynski, a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke pénteken Budapestre látogat, és részt vesz a szmolenszki légikatasztrófa áldozatai emlékművének avatásán - közölte szerdán Varsóban Beata Mazurek, a PiS szóvivője.

Varsó hálás Magyarországnak

Fotó: MTI, archív

Varsó hálás Magyarországnak az uniós fórumokon tanúsított szolidaritásáért - jelentette ki Jacek Czaputowicz külügyminiszter szerdán, a lengyel alsóházban mondott idei programbeszédében.

A lengyel szenátus megszavazta az együttműködést

Fotó: MTI, archív

A lengyel szenátus elfogadta csütörtök éjjel a Lengyelország és Magyarország Európai Unión (EU) belüli együttműködéséről szóló határozatot, amelyben egyúttal kifejezi háláját a magyar Országgyűlés februári, Lengyelországgal szolidaritást vállaló határozatáért, és hasonló támogatásáról biztosítja Budapestet.