Jelenlegi hely

Lengyelország

Kaczynski Magyarországon

Fotó: http://www.shutterstock.com

Nem hivatalos látogatáson Magyarországra érkezett Jaroslaw Kaczynski a lengyel Jog és Igazságosság párt elnöke.

Egyre többen érkeznek illegálisan Lengyelországba

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Egyre több határsértés történik Lengyelország déli határán, melyre a keleti szakaszról terelődtek át a migrációs útvonalak. 2016 első három negyedévében a lengyel határőrök összesen 5,7 ezer illegális határátlépőt tartóztattak fel ott - írja a Rzeczpospolita lengyel napilap.

Folytatja parlamenti ülősztrájkját egy lengyel ellenzéki párt

Fotó: ShutterStock.com/Fotokon, illusztráció

Folytatja a lengyel szejmben az ülősztrájkot, és nem tárgyal a többi parlamenti tömörülés által kötött kompromisszumos megoldásról a legnagyobb lengyel ellenzéki párt, a Polgári Platform (PO) - jelentette be kedden Grzegorz Schetyna pártelnök.

Vádat emeltek a lengyelországi Elkben letartóztatott tunéziai állampolgár ellen

Fotó: MTI/EPA/Tomasz Waszczuk

Gyilkosság elkövetésével vádolták meg az  Elkben letartóztatott 26 éves tunéziai állampolgárt - jelentette be hétfőn a lengyel ügyészség az északkelet-lengyelországi városban lezajlott eseményekről nyilatkozva.

Zavargások Lengyelországban

Zavargások törtek ki az északkelet-lengyelországi Elkben vasárnap, miután szilveszter éjjel egy kebab bárban meggyilkoltak egy helyi lakost; a rendőrség őrizetbe vette az étterem négy alkalmazottját - vélhetően algériai, marokkói és tunéziai állampolgárokat -, valamint a bárt megrongáló tüntetőket.