Jelenlegi hely

Lengyelország

Kaczynski Magyarországon

Fotó: http://www.shutterstock.com

Nem hivatalos látogatáson Magyarországra érkezett Jaroslaw Kaczynski a lengyel Jog és Igazságosság párt elnöke.

Kié az emlékezés joga?

Diplomáciai háború robbant ki Izrael és Lengyelország között, miután a varsói parlament elfogadta a törvényt, amely büntetheti, ha valaki Lengyelországot is felelőssé teszi a náci Németország által elkövetett bűnökért. A jövőben pénzbüntetéssel és akár három év szabadságvesztéssel is sújtható, aki „lengyel haláltáborokról” beszél. Izrael holokauszttagadásnak és a múlt elferdítésének minősítette a döntést.

Az ellátás emeléséről is határoztak

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Határozatban fejezte ki szolidaritását Lengyelországgal kedden a magyar Országgyűlés, amely a kiserőművek létesítésének megkönnyítése érdekében soron kívül módosította a villamos energiáról szóló törvényt is. Január 13. a vallásszabadság napja lett, de a honatyák Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztésére megemelték a hadigondozottak havi ellátását is.

Juncker bizakodik

Fotó: MTI, archív, szerk.

Jó esély van rá, hogy a lengyel kormány álláspontja közeledjen az Európai Bizottság nézőpontjához a vitás kérdésekben - jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Jean-Claude Juncker, a brüsszeli testület elnöke.

49 százalékon a PiS

Fotó: MTI/EPA/Radek Pietruszka, illusztráció

A konzervatív lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) egy új közvélemény-kutatás szerint a biztos pártválasztók 49 százalékának támogatását tudhatja maga mögött - olvastuk a lengyel rádió honlapján.