Jelenlegi hely

Lengyelország


Kaczynski Magyarországon

Fotó: http://www.shutterstock.com

Nem hivatalos látogatáson Magyarországra érkezett Jaroslaw Kaczynski a lengyel Jog és Igazságosság párt elnöke.

Lengyelország feltételekhez köti aláírását

Fotó: shutterstock.com, archív

Lengyelország nem írja alá a Római Szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából szervezett EU-csúcstalálkozón elfogadandó nyilatkozatot, amennyiben nem tartalmazza a számára legfontosabb kikötéseket - erősítette meg csütörtökön Beata Szydlo lengyel kormányfő.

Donald Tusk nem tud megjelenni a lengyel ügyészség szerdai meghallgatásán

Fotó: MTI, archív

Európai Parlamenti elfoglaltságai miatt nem tud megjelenni a lengyel ügyészség szerdai meghallgatásán Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, egykori lengyel kormányfő, akit nemrég tanúként idézték be a lengyel katonai elhárítás volt főnökei ellen folytatott eljárásban.

Tanúként akarja meghallgatni a lengyel ügyészség Donald Tuskot

Fotó: MTI, archív

Donald Tusk, az Európai Tanács múlt héten újraválasztott elnöke, volt lengyel kormányfő tanúmeghallgatását rendelte el a varsói kerületi ügyészség a lengyel katonai elhárítás volt főnökei ellen folytatott eljárás keretében - értesült hétfőn a niezalezna.pl jobboldali, lengyel hírportál.

Lengyel-magyar barátság napja

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Áder János magyar és Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök részvételével tartják meg az idei lengyel-magyar barátság napi rendezvénysorozatot. A központi, kétnapos ünnepségek március 24-én kezdődnek a közép-lengyelországi Piotrków Trybunalskiban - közölte vasárnap a lengyel államfő szóvivője, Marek Magierowski.