Jelenlegi hely

Líbia

Migráns kínzott migránsokat

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Egy olasz bíróság életfogytiglanig tartó börtönbüntetésre ítélte azt a 22 éves szomáliai férfit, aki migránsokat erőszakolt és gyilkolt meg - írja a brit The Telegraph.

ENSZ-katonák lépnek be Líbia területére

Csaknem 250 ENSZ-katona érkezik Líbiába szeptember végéig, ez az első lépés a nemzetközi szervezetek felügyelte líbiai migránstáborok működtetésére - mondta Ghassan Salamé, az ENSZ líbiai megbízottja a La Stampa című olasz napilapnak nyilatkozva pénteken.

Líbia benyújtotta a számlát

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció, szerk.

Kórházakat és iskolákat, az infrastruktúra és a közbiztonság kiépítését, valamint munkahelyteremtő programok finanszírozását kérték Líbia polgármesterei Olaszországtól a migránsok Európába indulásának megfékezéséért cserébe - mondta el Marco Minniti olasz belügyminiszter a Corriere della Sera olasz napilapban megjelent interjúban. 

Értetlenkedés az NGO-hajón

Képernyőfotó: YouTube.com/AP Archive

Az egyik utolsó, a líbiai partoknál tevékenyedő NGO-hajó fedélzetén azért értetlenkedik a személyzet, mert nem találnak a tengeren migránsokkal teli csónakokat - írja a Breitbart London.

Líbia kitiltotta felségvizeiről az NGO-s mentőhajókat

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A líbiai hatóságok módosították a hatáskörükbe tartozó tengeri mentési övezet határait és ezzel kitiltották  az ország felségvizeiről a nem kormányzati szervezetek (NGO) mentőhajóit - jelentette az olasz sajtó pénteken, miközben újabb NGO írta alá a római kormány magatartási kódexét.