Jelenlegi hely

Líbia

A V4-ek támogatják a líbiai határvédelmet

Fotó: MTI, Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A magyar V4-elnökség koordinálásával a líbiai határvédelem anyagi támogatásáról döntöttek a visegrádi országok kormányfői - tartalmazza az a közös nyilatkozat, melyet a V4 miniszterelnökök brüsszeli megbeszélése után adtak ki, és amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár bocsátott az MTI rendelkezésére.

Beszólt az Amnesty International

Fotó: MTI, archív

Az európai kormányok bűnrészesek a líbiai hatóságok által nyomorúságos körülmények között fogva tartott, több tízezer menekült és menedékkérő kínzásában és bántalmazásában - foglalt állást az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet kedden kiadott jelentésében.

Líbiai rendőrök tartanák vissza a migránsokat

Fotó: Shutterstock illusztráció

A líbiai parti őrség után az észak-afrikai arab ország rendőrségét is bevonná az Európai Unió (EU) az illegális migráció visszaszorításért folytatott együttműködésbe - írta a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap.

Migráns kínzott migránsokat

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Egy olasz bíróság életfogytiglanig tartó börtönbüntetésre ítélte azt a 22 éves szomáliai férfit, aki migránsokat erőszakolt és gyilkolt meg - írja a brit The Telegraph.

ENSZ-katonák lépnek be Líbia területére

Csaknem 250 ENSZ-katona érkezik Líbiába szeptember végéig, ez az első lépés a nemzetközi szervezetek felügyelte líbiai migránstáborok működtetésére - mondta Ghassan Salamé, az ENSZ líbiai megbízottja a La Stampa című olasz napilapnak nyilatkozva pénteken.