Jelenlegi hely

Líbia

Értetlenkedés az NGO-hajón

Képernyőfotó: YouTube.com/AP Archive

Az egyik utolsó, a líbiai partoknál tevékenyedő NGO-hajó fedélzetén azért értetlenkedik a személyzet, mert nem találnak a tengeren migránsokkal teli csónakokat - írja a Breitbart London.

Líbia kitiltotta felségvizeiről az NGO-s mentőhajókat

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A líbiai hatóságok módosították a hatáskörükbe tartozó tengeri mentési övezet határait és ezzel kitiltották  az ország felségvizeiről a nem kormányzati szervezetek (NGO) mentőhajóit - jelentette az olasz sajtó pénteken, miközben újabb NGO írta alá a római kormány magatartási kódexét. 

Két olasz hadihajó készül a líbiai partokhoz

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az olasz fegyveres erők több mint félezer katonája szolgál azon a két hadihajón, amely Líbia felségvizeire készül az innen induló embercsempészet megakadályozására, illetve a migrációs hullám megfékezésére. A haditengerészeti egységek támadás esetén tüzet is nyithatnak - mondta Roberta Pinotti olasz védelmi miniszter a római parlament védelmi bizottsága előtt. 

Olaszország finanszírozza egy líbiai ENSZ-migránstábor létrehozását

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) Líbiában tervezett regisztrációs táborát Olaszország tízmillió euróval támogatja - jelentette be Angelino Alfano olasz külügyminiszter, aki líbiai tárgyalásairól vasárnap számolt be az Il Messaggero című római napilapnak.

Líbia 800 millió eurós segélycsomagot követel

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Líbia nyolcszázmillió eurós segélycsomagot követel a partjairól induló migránsok hullámának leállítására az Európai Uniótól és Olaszországtól - írta a Corriere della Sera című olasz napilap hétfőn a Rómában zajló Európa-Afrika miniszteri találkozóhoz időzítve.