Jelenlegi hely

Líbia

Egyre több migráns jut át a török határon

Fotó: MTI, archív

Egyre több migráns jut át a török határon, pedig a helyi hatóságok elkötelezettek a feltartóztatásukban - mondta Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet igazgatója kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Milliók várakoznak Líbiában

Fotó: MTI, archív

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint milliós nagyságrendű tömeg vár Líbiában, hogy Európába induljon.

A V4-ek támogatják a líbiai határvédelmet

Fotó: MTI, Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A magyar V4-elnökség koordinálásával a líbiai határvédelem anyagi támogatásáról döntöttek a visegrádi országok kormányfői - tartalmazza az a közös nyilatkozat, melyet a V4 miniszterelnökök brüsszeli megbeszélése után adtak ki, és amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár bocsátott az MTI rendelkezésére.

Beszólt az Amnesty International

Fotó: MTI, archív

Az európai kormányok bűnrészesek a líbiai hatóságok által nyomorúságos körülmények között fogva tartott, több tízezer menekült és menedékkérő kínzásában és bántalmazásában - foglalt állást az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet kedden kiadott jelentésében.

Líbiai rendőrök tartanák vissza a migránsokat

Fotó: Shutterstock illusztráció

A líbiai parti őrség után az észak-afrikai arab ország rendőrségét is bevonná az Európai Unió (EU) az illegális migráció visszaszorításért folytatott együttműködésbe - írta a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap.