Jelenlegi hely

Ligetvédők

Feloszlatták a Ligetvédők demonstrációját

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata, archív

Feloszlatta a rendőrség a Ligetvédők több hónapja tartó demonstrációját a fővárosban. A Városligetből péntekre a sátrakat is elvitték - erősítette meg a rendőrség pénteken az MTI-nek.

Az LMP elindítja az előregisztrációt a „Ligetmentő népszavazáshoz”

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az LMP elindítja honlapján az előregisztrációt a Városliget beépítésével kapcsolatos népszavazáshoz, miután március 24-én a Fővárosi Választási Bizottság hitelesített egy erre vonatkozó, helyi népszavazási kérdést.

Ligeti partizánok

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Az úgynevezett ligetvédők lassan egy éve tiltakoznak a Liget-projekt ellen. Fákhoz láncolják magukat, épületekre másznak, sátortáborokat húznak fel, hogy megakadályozzák a Városliget – ahogy ők fogalmaznak – beépítését. Kíváncsiak voltunk, kikből áll a mozgalom és kik állnak a tiltakozók mögött, ezért felkerestük a ligetvédők sátortáborait.

Megszüntették a Ligetvédők ellen indított eljárásokat

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Megszüntette a Pesti Központi Kerületi Bíróság az eddig elbírált mintegy félszáz ügyben a Ligetvédők ellen a jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt indított szabálysértési eljárásokat - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Hogy miképpen gyilkol a puha erő? Most megtudod!

Fotó: MTI, archív

Lapzártakor már legalább százan jelentették be, hogy visszaadják kitüntetésüket Bayer Zsolt lovagkeresztje miatt. Nem a publicistáról van szó, a kitüntetések visszaadásakor látszólag erőszakmentes, valójában kemény és szervezett profi akció zajlik, amely azt akarja bebizonyítani, hogy nácik előtt hajlong Orbán Viktor Magyarországa, ezért váltani kell. Ezt sugallja az a Bayer Zsolt kapcsán indult hadművelet is, amit „soft power” néven ismernek a világ virtuális hadszínterein.