Jelenlegi hely

Ligetvédők

Vádat emeltek a tiltakozók ellen

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Vádat emelt az ügyészség kilenc ember ellen, aki tavaly nyáron „kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartással” akarta megakadályozni a Hungexpo területén, a Liget Budapest projekt keretében megkezdett építési munkálatokat - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

Feloszlatták a Ligetvédők demonstrációját

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata, archív

Feloszlatta a rendőrség a Ligetvédők több hónapja tartó demonstrációját a fővárosban. A Városligetből péntekre a sátrakat is elvitték - erősítette meg a rendőrség pénteken az MTI-nek.

Az LMP elindítja az előregisztrációt a „Ligetmentő népszavazáshoz”

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az LMP elindítja honlapján az előregisztrációt a Városliget beépítésével kapcsolatos népszavazáshoz, miután március 24-én a Fővárosi Választási Bizottság hitelesített egy erre vonatkozó, helyi népszavazási kérdést.

Ligeti partizánok

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Az úgynevezett ligetvédők lassan egy éve tiltakoznak a Liget-projekt ellen. Fákhoz láncolják magukat, épületekre másznak, sátortáborokat húznak fel, hogy megakadályozzák a Városliget – ahogy ők fogalmaznak – beépítését. Kíváncsiak voltunk, kikből áll a mozgalom és kik állnak a tiltakozók mögött, ezért felkerestük a ligetvédők sátortáborait.

Megszüntették a Ligetvédők ellen indított eljárásokat

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Megszüntette a Pesti Központi Kerületi Bíróság az eddig elbírált mintegy félszáz ügyben a Ligetvédők ellen a jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt indított szabálysértési eljárásokat - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.