Jelenlegi hely

LMBTQ

Levelek a kongresszusnak

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A homoszexualitás enyhébb megítélésében, majd propagálásában 1973 a fordulat éve. Ekkor került ki a mentális betegségek köréből, csakhogy nem az orvostudomány fejlődése, hanem a homoszexuális aktivisták erőszaktól sem visszariadó fellépésének hatására.

Németországban bevezetik a harmadik nemet

Fotó: MTI archív

Egy harmadik nemet is be kell vezetni a személyiségi jogi szabályozásban - döntött a német alkotmánybíróság. Szerdán megjelent határozata szerint ellentétes az alaptörvénnyel, hogy a személyi állapotról szóló jogszabály alapján csak nőként vagy férfiként lehet meghatározni egy ember nemét.

Rossz gendert használt

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Egy elsős kalifornia kislányt az igazgatói irodába küldtek, miután véletlenül a nem megfelelő gender-azonosítót alkalmazta egy osztálytársára - írja a Fox News weboldalán található cikkében Todd Starnes konzervatív író.

Ezrek a prágai melegfelvonuláson

Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek

Mintegy 15 ezren vettek részt szombat délután Prágában a melegek felvonulásán, amely a cseh fővárosban most záruló szexuális kisebbségek hete, a Prague Pride 2017 csúcspontja.

Kordonokkal biztosítják a felvonulást

Fotó: MTI, archív

Kordonokkal, teljes területlezárással biztosítja a rendőrség a 22. Budapest Pride szombati felvonulását - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI megkeresésére.