Jelenlegi hely

Macedónia

Brutális választási csalás Macedóniában?

Fotó: Shutterstock illusztráció

macedoniaonline

Az ellenzékben lévő macedón kereszténydemokrata VMRO-DPMNE minden esetben minimálisan 450 ezer szavazatot ad le, nyilatkozta a macedóniai TV Novának adott interjújában Ljupco Paleviski.

A szociáldemokraták bejelentették győzelmüket

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A kormányzó Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) bejelentette győzelmét a vasárnapi önkormányzati választáson, miután a központi választási bizottság közölte az előzetes eredményeket, amelyek szerint az SDSM áll az élen.

Zárva kell tartani a balkáni migránsútvonalat

Magyarország és Európa érdeke, hogy a balkáni migránsútvonal zárva maradjon, és mivel ebben a tekintetben Macedónia kulcsfontosságú ország, mi azokkal a macedóniai erőkkel működünk együtt, amelyek ilyen politikát folytatnak - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Ohridban csütörtökön.

A macedón baloldal is kerítést bontana

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A migráció az egyik fő témája az október 15-i macedóniai helyhatósági választás kampányának: míg a baloldali kormány bevándorlók letelepítését és a görög-macedón határon álló kerítés lebontását tervezi, a jobboldali ellenzék népszavazást rendezne a betelepítésről - jelentette az M1 aktuális csatorna tudósítója a macedónai Ohridból. 

Macedónia meghosszabbította válsághelyzetet

Az év végéig meghosszabbította a migrációs válsághelyzetet a macedón parlament csütörtökön, a biztonsági szervek szerint ugyanis a migrációs nyomás bármelyik pillanatban felerősödhet.