Jelenlegi hely

Macedónia


Történelmi sorsközösség köti össze Magyarországot és Macedóniát

A kétoldalú kapcsolatok folyamatos erősítése és Macedónia euroatlanti integrációjának elősegítése volt a legfőbb téma Orbán Viktor miniszterelnök és Gjorge Ivanov macedón köztársasági elnök hétfő délutáni megbeszélésén, az Országházban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

George Soros alapítványa is felelős a válságért

Fotó: Predrag Vasilevski / Shutterstock, archív, illusztráció

SPUTNIK INTERNATIONAL

Vasárnap délután jelentette e globális hírügynökség, hogy Nikola Gruevski volt macedón miniszterelnök közölte, George Soros és egyéb külföldi szereplők felelősek az országában folyó, szűnni nem akaró politikai válságért. 

Közös biztonsági tervet dolgoznak ki a közép- és délkelet-európai országok

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A balkáni útvonal ellenőrzése és az illegális embercsempészet megelőzése érdekében közös biztonsági tervet dolgoznak ki a közép- és délkelet-európai országok - jelentette be Hans Peter Doskozil osztrák védelmi és Wolfgang Sobotka belügyminiszter az érintett európai országok belügy- és védelmi minisztereinek szerdán Bécsben tartott találkozóját követően. Magyarországot a tanácskozáson Simicskó István honvédelmi miniszter és Kontrát Károly, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára képviselte. 

Újabb rendőrkontingenseket küldünk Szerbiába és Macedóniába

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Újabb rendőrkontingenseket küld Magyarország Szerbiába és Macedóniába. A 15 és 25 tagú egységek előtt Halmosi Zsolt, az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettese a Készenléti Rendőrség objektumában hétfőn azt mondta: az enyhülő idő miatt újabb jelentős mértékű migrációval kell számolni.