Jelenlegi hely

Macedónia

Több millió dollár a macedón választások befolyásolására

Fotó: MTI, archív

A Judicial Watch konzervatív jogvédő alapítvány az amerikai kormányzat beperlésével szerzett információt a Soros-szervezetekről, amelyek tevékenységükkel a macedón és az albán belpolitikát akarták befolyásolni - mondta a szervezet igazgatója kedden az M1 aktuális csatornának adott interjúban.

Bojkottot hirdetett a macedón jobboldal

Fotó: Shutterstock illusztráció

A Nikola Gruevszki korábbi miniszterelnök vezette ellenzéki jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) bejelentette, kész arra, hogy bojkottálja a parlament üléseit, és utcai tiltakozásokat rendezzen, amíg a párt hat letartóztatott képviselőjét szabadon nem bocsátják - adta hírül csütörtökön a Vesti.mk szkopjei hírportál.

Szocdem győzelem – csalás a jobboldal szerint

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Nagyarányú győzelmet arattak Macedóniában az önkormányzati választások második fordulójában a kormányzó szociáldemokraták, de a Nikola Gruevszki volt miniszterelnök vezette jobboldali ellenzék csalásról és megfélemlítésről beszél, és előrehozott parlamenti választásokat követel.

Brutális választási csalás Macedóniában?

Fotó: Shutterstock illusztráció

macedoniaonline

Az ellenzékben lévő macedón kereszténydemokrata VMRO-DPMNE minden esetben minimálisan 450 ezer szavazatot ad le, nyilatkozta a macedóniai TV Novának adott interjújában Ljupco Paleviski.

A szociáldemokraták bejelentették győzelmüket

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A kormányzó Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) bejelentette győzelmét a vasárnapi önkormányzati választáson, miután a központi választási bizottság közölte az előzetes eredményeket, amelyek szerint az SDSM áll az élen.