Macedónia

Arctalan árulás

Kategória: 
Fotó: Magyar Demokrata (archív)

Bizalmas információk egész sora került nyilvánosságra Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök Magyarországra érkezéséről. Bizonyos vélekedések szerint a nyugati titkosszolgálatok szivárogtattak, mivel megelégelték, hogy hazánk jó viszonyt ápol Oroszországgal. Földi László biztonságpolitikai szakértő ezzel szemben úgy látja, akár belső árulás is lehetett az információk kiszolgáltatása.

Macedónia a magyar döntés visszavonását kéri

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Macedónia azt fogja kérni Magyarországtól, hogy vonja vissza a Nikola Gruevszki volt miniszterelnöknek megadott menekültstátuszt, Szkopje ugyanis továbbra sem áll el a kiadatási kérelemtől - jelentette be Renata Deszkoszka macedón igazságügyi miniszter a Vesti.mk szkopjei hírportál csütörtöki beszámolója szerint.

Menekülés Magyarországra

Kategória: 
Fotó: MTI/EPA

Nagyhatalmi játszmák kereszttüzébe került Magyarország Nikola Gruevszki menedékkérelmével. A macedón kormány a volt miniszterelnök kiadatását követeli, a magyar ellenzék pedig belpolitikai zavarkeltésre használta fel az ügyet. Ami egyelőre biztosnak látszik, hogy Nikola Gruevszki személyében megérkezett az első „Soros-menekült” Magyarországra.

Oldalak