magyarellenes

Száz év magyargyűlölet

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

A magyar ezredéves ünnepségsorozat idején maradandó kulturális alkotások jöttek létre, Románia centenáriuma kudarcok sorozata, milliárdok tűntek el, az ünnepi elképzelések pedig csúfosan elszálltak a levegőbe – mondta a Demokratának Köő Artúr történész, a Trianon Múzeum külső munkatársa, akivel Erdély 1918-as román megszállásának előzményeiről és következményeiről, valamint a Károlyi-kormány hazaárulásáról beszélgettünk.

Provokáció és megfélemlítés

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Még nem sikerült tönkretenni Kárpátalján az együttélést, de a szeparatizmussal vádolt magyarság feje fölött egyre jobban gyűlnek a sötét felhők – mondja Orosz Ildikó. A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora, akit nemrég beidézett az ukrán titkosszolgálat október 23-i beszéde miatt, úgy látja, a jövő évi választásokig romlani fog a helyzet, már ha egyáltalán lesznek választások.

A román rendőrség Nagy-Magyarország pólókra vadászik

Kategória: 
Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Azonosítani akarja a román rendőrség azokat, akik az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) ifjúsági szervezet gyergyószentmiklósi nyári táborában Nagy-Magyarország térképével díszített pólót viseltek, vagy Árpád-sávos zászlót lobogtattak - írja pénteki számában a Krónika erdélyi magyar napilap Sorbán Attila Örsöt, az EMI elnökét idézve. 

Oldalak