Jelenlegi hely

Magyarország

Hazánk a világ egyik legbékésebb országa

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A világ tizenöt legbékésebb országát, köztük Magyarországot bemutató cikket ismertetett a béke nemzetközi napján a The Daily Telegraph.

Középpontban a magyar érdek képviselete

Orbán Viktor és Benjamin Netanjahu Budapesten

Céltudatos diplomácia
Az idei a diplomácia csúcséve a magyar külpolitika számára, hiszen minden korábbinál több rangos külföldi kormány- és államfő érkezik idén hazánkba. Vlagyimir Putyin orosz elnök és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök látogatását például hatalmas nemzetközi érdeklődés övezte. Magyarország a V4-együttműködés soros vezetőjeként is hangsúlyos szerepet tölt be 2017-ben, miközben kiegyensúlyozott kapcsolatok építésére és fenntartására törekszik a régiónk életét meghatározó jelentős hatalmakkal.

Várni kell még a teljes megbékélésre

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Kézzel foghatóan javultak a magyar-szlovák kapcsolatok a rendszerváltás óta eltelt 27 évben, de a teljes megbékélésre még várni kell - mondta az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a Békés megyei Tótkomlóson a csehszlovák-magyar lakosságcsere 70. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Mindkét ország útban van

A Fidesz szerint Magyarország és Lengyelország is a “Soros-terv” útjában áll, nem akar migránsokat betelepíteni és elutasítja a kötelező kvótát, ezért mindkét ország ellen erőteljes nyomásgyakorlás, kötelezettségszegési eljárások, üzengetések, hazug kampányok indultak, aminek része az igazságszolgáltatás ellen indított hadjárat is.

Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Fitch Ratings

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Megerősítette változatlan stabil kilátással a devizában és forintban kibocsátott hosszú lejáratú magyar államadósság "BBB mínusz" szintű, befektetési ajánlású osztályzatát a Fitch Ratings.