Jelenlegi hely

Majtényi László

Március 13-án lehet az államfőválasztás

Egyhangúlag támogatta a Fidesz-KDNP-frakciószövetség, hogy a jelenlegi köztársasági elnök, Áder János legyen ismét a kormánypárti képviselőcsoportok jelöltje az államfői posztra. Az elnökválasztás várhatóan március 13-án lesz a parlamentben, de az erről szóló végleges döntést Kövér László házelnök hozza majd meg - közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének helyszínén, Visegrádon tartott sajtótájékoztatón.

Az MSZP nyitó frakcióülésén dönt Majtényi László államfői jelöléséről

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az MSZP idei nyitó frakcióülésén, február 15-én dönt arról, hogy hivatalosan is jelöli Majtényi Lászlót köztársasági elnöknek. 

Ballib összefogás: az LMP is támogatja Majtényit

Az LMP elnöksége támogatja Majtényi László államfőjelöltségét, a párt ugyanakkor szívesebben látná, ha az emberek közvetlenül választanák meg a nemzet egységét kifejező köztársasági elnököt - közölte Schmuck Erzsébet frakcióvezető pénteken sajtótájékoztatón. 

MSZP: Majtényi László államfőként az egész országot tudná képviselni

Fotók: MTI, archív, szerk.

Az MSZP szerint Majtényi László alkotmányjogász, korábbi ombudsman államfőként nemcsak egyetlen párt szavazóit tudná képviselni, hanem az egész országot.