Jelenlegi hely

Makovecz Imre

Látogatható a Makovecz Központ és Archívum

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Január 8-tól látogatható a Makovecz Központ és Archívum, melyet a Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész eredetileg saját családi házának épített. 

Makovecz Imre hazatért

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Több mint hatszáz terv, több ezer fénykép, számtalan írás, rajz, levél és dokumentum. Ez Makovecz Imre életműve, legalábbis annak tárgyiasult öröksége. Az általa képviselt szellemiségből pedig megérezhetünk valamit a januártól látogatható Makovecz Központ és Archívumban, melyet a Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész eredetileg saját családi házának épített. Beköltözni azonban már nem maradt ideje.

Makovecz Imre hagyatéka él

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Makovecz Imre a magyar szellem átmentéséért élt és dolgozott, hagyatéka él és folytatásra vár a Kárpát-medencében - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építészről elnevezett budapesti központ és archívum hétfői megnyitóján.

Makovecz-program a határon túli magyar hallgatókért

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Csaknem négyszáz külhoni magyar hallgató részesülhet a Makovecz-ösztöndíjban, amelyre a kormány 234 millió forintot fordít - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Budapesten. 

Valósággá válik Makovecz Imre egyik utolsó álma

Már nemcsak tervrajzokon szemléltetik Magyarország első református Makovecz-templomát. Nemrégiben elkészült a Pesterzsébet Szabó-telepi Református Egyházközség leendő új templomának első makketfotója is.