Jelenlegi hely

Marine Le Pen

"Az EU hidegháborút indított Oroszország ellen"

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A francia Nemzeti Front vezetője, Marine Le Pen szerint a most folyó eseményeknek "sokkal jelentősebb következményei" lehetnek, mint azt most sejtjük - olvasható a TASZSZ orosz hírügynökség honlapján.
 

Elutasítják Marine Le Pent

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A franciák 73 százaléka szerint Marine Le Pen, a Nemzeti Front elnöke nem lenne jó köztársasági elnök, s a megkérdezettek 70 százaléka nem ért egyet a pártja által képviselt gondolatokkal - derül ki a Kantar-Sofres-Onepoint közvélemény-kutató intézet szerdán közzétett felmérésből.
 

Felfüggesztették Marine Le Pen mentelmi jogát

Fotó: Shutterstock illusztráció

A francia nemzetgyűlés szerdán felfüggesztette Marine Le Pennek, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnökének a mentelmi jogát, amiért az Iszlám Állam nevű terrorszervezet kivégzéseiről készült fotókat tett közzé a Twitteren, és ezért - "erőszakos tartalmú fotók közzététele" miatt - 2015 végén vizsgálatot indítottak ellene. A képviselő mostantól beidézhető a bíróságra.

Eljárás indult Marine Le Pen ellen

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Bizalommal való visszaélés gyanújával eljárás indult pénteken Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front (FN) elnöke ellen a párt állítólagos fiktív európai parlamenti asszisztensi állásainak ügyében - közölte a politikus ügyvédje.

Macron képes volt eladni, hogy valami újat képvisel

Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Emmanuel Macron, a francia elnökválasztás győztese annak is köszönheti sikerét, hogy egykori szocialista minisztersége ellenére volt képes "eladni", hogy valami újat képvisel - mondta az MTI-nek Soós Eszter Petronella politológus.