Jelenlegi hely

Marine Le Pen

Felfüggesztették Marine Le Pen mentelmi jogát

Fotó: Shutterstock illusztráció

A francia nemzetgyűlés szerdán felfüggesztette Marine Le Pennek, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnökének a mentelmi jogát, amiért az Iszlám Állam nevű terrorszervezet kivégzéseiről készült fotókat tett közzé a Twitteren, és ezért - "erőszakos tartalmú fotók közzététele" miatt - 2015 végén vizsgálatot indítottak ellene. A képviselő mostantól beidézhető a bíróságra.

Eljárás indult Marine Le Pen ellen

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Bizalommal való visszaélés gyanújával eljárás indult pénteken Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front (FN) elnöke ellen a párt állítólagos fiktív európai parlamenti asszisztensi állásainak ügyében - közölte a politikus ügyvédje.

Macron képes volt eladni, hogy valami újat képvisel

Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Emmanuel Macron, a francia elnökválasztás győztese annak is köszönheti sikerét, hogy egykori szocialista minisztersége ellenére volt képes "eladni", hogy valami újat képvisel - mondta az MTI-nek Soós Eszter Petronella politológus.

Emmanuel Macron győzött

Fotó: MTI/EPA/Thibault Vandermersch

A centrista Emmanuel Macron nyerte meg vasárnap a francia elnökválasztás második fordulóját a szavazatok 65,5-66,1 százalékával, míg a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltje, Marine Le Pen a voksok megközelítőleg 33,9-34,5 százalékát szerezhette meg az urnazárás után közölt exit poll eredményei szerint.

A munkaerő-problémákkal küzdő régiókban erős Marine Le Pen

Fotók: MTI, archív

A közvéleménykutatási eredmények az elmúlt öt napban 23-26 százalékpontos különbséget mutattak a két francia elnökjelölt között Emmanuel Macron javára, de a komoly munkaerő-problémákkal küzdő régiókban erős Marine Le Pen támogatottsága - hívta fel a figyelmet Pócza István, a Századvég Alapítvány kutatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.