Jelenlegi hely

Marine Le Pen

A papírforma Macron mellett szól

Fotó: MTI/AP/Christophe Ena

Még nem dőlt el a francia elnökválasztás, de a papírforma egyértelműen Emmanuel Macron mellett szól - mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő a Kossuth rádió 180 perc című adásában hétfő reggel.

Emmanuel Macron nyert, Marine Le Pen a második

Fotók: MTI/AP, szerk.

A végleges adatok szerint Emmanuel Macron végzett az első helyen a voksok 23,75 százalékával, Marine Le Pen, a bevándorlásellenes Nemzeti Front jelöltje lett a második a szavazatok 21,53 százalékával a francia elnökválasztás első fordulójában – adta hírül a 888.hu.

Kampányhajrá Franciaországban

Hat nappal a francia elnökválasztás első fordulója előtt a felmérésekben favoritnak számító, függetlenként induló Emmanuel Macron, a szocialista kormány volt gazdasági minisztere és Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke is nagygyűlést tartott hétfő este Párizsban.

Putyin fogadta Le Pent

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Oroszország nagyon nagy jelentőséget tulajdonít Franciaországhoz fűződő viszonyának, és semmiképp sem kíván beavatkozni a francia elnökválasztásba - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor a Kremlben fogadta Marine Le Pent, a francia radikális jobboldali Nemzeti Front államfőjelöltjét.

Az Európai Parlament felfüggesztette Marine Le Pen mentelmi jogát

Fotó: http://www.shutterstock.com, archív

Felfüggesztette Marine Le Pen francia elnökjelölt, európai parlamenti (EP-) képviselő mentelmi jogát csütörtökön a testület brüsszeli plenáris ülése.