megemlékezés

A kommunista diktatúra áldozataira emlékezünk

Kategória: 
Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A kommunista diktatúra áldozatairól emlékezünk meg február 25-én; a kivégzettekről, a bebörtönzöttekről, a tönkretettekről akiknek csak annyi volt a bűne, hogy nem fértek bele az osztályharcos eszme szűk keretei közé - fogalmazott az MTI-nek pénteken Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Az ország védelmében fogtak fegyvert

Kategória: 
Fotó: MTI/Komka Péter

A csehszlovák megszállás alóli felszabadulásra, az 1919-es városvédő harcra emlékeztek kedden Balassagyarmaton. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke az ünnepségen úgy fogalmazott: amit a balassagyarmatiak száz évvel ezelőtt tettek, sokkal több volt, mint néhány épület, s ezáltal a város visszafoglalása; az ország védelmében ragadtak fegyvert, és példát mutattak azzal, hogy sikerült kiűzni az agresszorokat.

Az emlékezés az ismétlődés legjobb ellenszere

Kategória: 
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az emlékezés az ismétlődés legjobb ellenszere, és ha tabuk nélkül tudunk beszélni a 20. századról, néhány hibától megóvhatjuk magunkat a jelenben - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a málenkij robot évfordulója alkalmából szervezett vasárnapi megemlékezésen Nagymaroson. 

Oldalak