Jelenlegi hely

menekülttábor

Felgyújtotta magát egy migráns

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Egy 26 éves szíriai férfi felgyújtotta magát egy leszboszi menekülttáborban csütörtökön - számolt be az esetről néhány órája a Reuters hírügynökség. Hosszú hónapok óta ez volt a legsúlyosabb, a migránsokkal összefüggő eset a görög szigeten.

Mobil konténertáborok Romániában

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Románia migránsok tömeges érkezésére készül, ezért a katasztrófavédelem 36 mobil menekülttábor kialakításához szerez be konténereket - közölte az Adevarul című bukaresti lap szerdán Cristian Radu ezredesre, az országos katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU) parancsnokhelyettesére hivatkozva.

Olaszország finanszírozza egy líbiai ENSZ-migránstábor létrehozását

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) Líbiában tervezett regisztrációs táborát Olaszország tízmillió euróval támogatja - jelentette be Angelino Alfano olasz külügyminiszter, aki líbiai tárgyalásairól vasárnap számolt be az Il Messaggero című római napilapnak.

Osztrák külügyminiszter: a Nyugat-Balkánon is lehet építeni menekülttábort

Fotó: MTI, archív

Akár a Nyugat-Balkánon is lehetne menekülttáborokat építeni az EU területére illegálisan belépő emberek elhelyezésére - vetette fel az osztrák külügyminiszter egy vasárnapi német lapinterjúban.

Verekedés egy olasz menekülttáborban, egy halott

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Egy huszonéves afrikai fiatalember életét veszítette egy dél-olaszországi menekültközpontban, miután összeverekedett egyik honfitársával - közölték az olasz hatóságok.