Jelenlegi hely

mesterséges intelligencia

Gyilkos robotok

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A mesterséges intelligencia ugrásszerű fejlődése a közeljövőben lehetővé teszi, hogy az ember által vezérelt fegyverrendszerek mellett megjelenjenek a saját döntésekre képes, önállóan működő harceszközök, vagyis az autonóm fegyverek. Ugyanakkor sokan arra figyelmeztetnek, hogy ezzel könnyen kinyílhat Pandora szelencéje, mivel ezek a gyilkos robotoknak is nevezett eszközök – mondjuk egy hackertámadás miatt – akár kontrollálhatatlanná is válhatnak.

Ha majd istenek leszünk…

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Egyre nagyobb vita kezd alakulni az MI-vel kapcsolatban: van, aki szerint elhozhatja a harmadik világháborút, mások szerint az MI-től tartani olyan, mintha már most aggódnánk a Mars túlnépesedése miatt. Az ember képzelete ugyanis egy kicsit messzebbre szaladt, mint ahol a valóság tart. De mi az MI egyáltalán?

A Google AI-csapata Pekingben

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az amerikai Google egy mesterséges intelligánciával (artficial intelligence, AI) foglalkozó, kínai csapat összeállításán dolgozik még annak ellenére is, hogy az internetes tech-óriás termékeinek többsége le van tiltva az ázsiai országban - írja a Financial Times.

A világ ura lesz, aki áttörést ér el

Fotó: MTI, archív

A világ ura lesz az az ország, amelyik elsőségre tesz szert a mesterséges intelligencia kifejlesztése terén - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken, a jaroszlavli Projektorija elnevezésű tudományos-technikai diákfórumon.