Jelenlegi hely

metró

A főváros pénzmaradványából újulhat meg a metró

Tarlós István főpolgármester szerint, ha a főváros több mint harmincmilliárd forintos pénzmaradványából kiegészíthetik a szükséges fedezetet, akkor senki nem tudja megakadályozni, hogy felújítsák a 3-as metróvonalat. A főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában megismételte, hogy a metróvonal infrastruktúrája felújításának befejezése 2020 első negyedéve körül várható.

A déli szakaszon indulhat meg kora ősszel a felújítás

Várhatóan a 3-as metró három felújítási szakasza közül a déli szakaszon indulhatnak meg a közeljövőben a felújítási munkálatok - közölte Tarlós István főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Metróügyben van takargatnivalójuk a volt főpolgármester-helyetteseknek

A volt főpolgármester-helyetteseknek nyilvánvalóan „van vaj a fülük mögött” a metróügy kapcsán, mert ha nem lenne titkolnivalójuk, megjelentek volna a gazdasági bizottság meghallgatásán - mondta Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke kedden Budapesten.

Nem tudni magyar sérültről

Fotó: MTI/AP/www.vk.com/spb_today

 

Orosz híradások szerint a tíz halálos áldozat mellett mintegy félszázan sebesültek meg abban a  robbanásban, amely hétfőn történt a szentpétervári metróban.

Forgalomba áll kora délután az első felújított szerelvény

Fotó: MTI/Balogh Zoltán, archív

Forgalomba állítják a 3-as metró vonalán az első felújított szerelvényt hétfő kora délután Budapesten.