Jelenlegi hely

metró

A DK Göncz Árpád megállót akar

Fotó: MTI, archív

A DK azt szeretné, hogy az eddig terveknek megfelelően Göncz Árpád egykori köztársasági elnökről nevezzék el a felújítás alatt álló a 3-as metró Árpád hídi állomását.
 

DK: elveszik a túlélés lehetőségét

Fotó: MTI, archív

Több tízezer ember számára jelent gondot a napi közlekedésben, hogy a 3-as metró nem akadálymentes, főként a mozgáskorlátozottaknak, a nyugdíjasoknak és a kismamáknak - mondta Nemes Gábor, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselőjelöltje vasárnap Budapesten az Ecseri úti metrómegállónál tartott sajtótájékoztatón.

Akadálymentesítés a fejlett Nyugaton

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Sokat hallunk mostanság a budapesti metróállomások akadálymentesítésének fontosságáról, így éppen jól jön, hogy rábukkantunk a brit The Guardian múlt őszi összeállítására, amelyben azt veszik sorra, a fejlett Nyugat városainak legnagyobb és legismertebb metróhálózatain belül vajon hány állomás akadálymentesített. 

Komolyzene a tokiói metrón

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Halkan szóló komolyzenével próbálják kellemesebb élménnyé tenni az utazást a tokiói metrószerelvényeken.

Kiürítettek egy londoni metróállomást

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Kiürítették péntek este a London belvárosában lévő Oxford Circus és Bond Street metróállomásokat, egyelőre közelebbről nem részletezett incidens miatt. Egyes jelentések szerint lövéseket is lehetett hallani.