Jelenlegi hely

migránsok

Juncker: a kevesebb menekültet befogadó államok tegyenek többet a külső határok védelméért

Fotó: http://www.shutterstock.com

A menekültek európai uniós tagországok közötti elosztását szolgáló kvótarendszer révén „kevesebb menekültet” befogadó államok tegyenek többet az uniós külső határok védelméért - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy hétfői német lapinterjúban.

A balliberálisok migránsokkal kezelnék a népesedési problémát

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Fidesz szerint a magyar és európai baloldal azért támadja a kormány határvédelmi és családsegítő intézkedéseit, mert ők nem gyerekekkel, hanem migránsokkal kezelnék a népesedési problémát.

A tiroli kormányfő határzárat helyezett kilátásba

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A jobb időjárás miatt egyre több menekült érkezik a Földközi-tengeren át Európába, ezért a tiroli tartományi vezető azt sem zárta ki, hogy szükség esetén lezárhatják a Brenner-hágónál lévő határszakaszt - számolt be az Ö1 osztrák közszolgálati rádió.

Botka veszélyes a magyar emberek biztonságára

Fotó: MTI, Czeglédi Zsolt, szerk.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint Botka László veszélyes a magyar nemzet, a magyar emberek biztonságára, hiszen az MSZP kormányfőjelöltje arról nyilatkozott, hogy ha megválasztják, akkor lebontja a kerítést a határon.

"Fekete emberkék" támadtak egy magyar buszra Calais-nál

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A magyar nagykövetség segítséget ajánlott a kisbusz utasainak, akik járművét hajnalban megdobálták a franciaországi Calais-nál - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel.