Jelenlegi hely

migránsok

Juncker: a kevesebb menekültet befogadó államok tegyenek többet a külső határok védelméért

Fotó: http://www.shutterstock.com

A menekültek európai uniós tagországok közötti elosztását szolgáló kvótarendszer révén „kevesebb menekültet” befogadó államok tegyenek többet az uniós külső határok védelméért - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy hétfői német lapinterjúban.

Hatmillió migráns vár útra készen

Fotó: MTI, archív, illusztráció

 

A BILD-Zeitung részleteket közölt az Európába készülő potenciális migránsok számáról. Az információt átvette a Die Welt is. A titkosszolgálati forrásokból származó anyag szerint közel hatmillió, pontosan 5,95 millió migráns várakozik Európa közelében arra, hogy Európába jusson.

Osztrák belügyminiszter: nőtt a bűncselekmények száma Ausztriában

Fotó: MTI, archív, illusztráció, szerk.

Három százalékkal nőtt az elkövetett bűncselekmények száma Ausztriában, ennek egyik lehetséges oka a bevándorlás - idézte Wolfgang Sobotka osztrák belügyminisztert a Die Presse című osztrák lap a hétfői számában.

Majdnem háromszáz határsértőt tartóztattak fel a hétvégén

Fotó: MTI/AP, archív, illusztráció

Az ország területén 285 határsértőt tartóztattak fel péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

Németország szankciókat helyez kilátásba

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Szankciókat helyezett kilátásba a német kormány igazságügyi minisztere az elutasított menedékkérők visszafogadásától elzárkózó országoknak.