Jelenlegi hely

migránsok

Juncker: a kevesebb menekültet befogadó államok tegyenek többet a külső határok védelméért

Fotó: http://www.shutterstock.com

A menekültek európai uniós tagországok közötti elosztását szolgáló kvótarendszer révén „kevesebb menekültet” befogadó államok tegyenek többet az uniós külső határok védelméért - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy hétfői német lapinterjúban.

Az ellenzék kész a betelepítésre

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Nemcsak Brüsszel, hanem a bevándorláspárti ellenzék is kész a migránsok betelepítésére - mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Elsüllyedt egy migránsokat szállító halászhajó

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Elsüllyedt egy menekülteket szállító halászhajó a Fekete-tengeren a török partoknál, négy menekült a tengerbe veszett, és sokan eltűntek - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Közös Magyarország és Lengyelország álláspontja

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az európai uniós ügyeket illetően egybeesik Magyarország és Lengyelország álláspontja - jelentette ki sajtóértekezletén a lengyel kormányfő, hangsúlyozva, hogy a lengyel fél nagy reményeket fűz Orbán Viktor pénteki varsói látogatásához.

Komoly viták várhatók az unióval

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint azért fordultak a magyar emberekhez és kezdeményezték a nemzeti konzultációt, mert a következő időszakban komoly viták várhatók az Európai Unió "erőszakos, agresszív fellépése" miatt, és ebben a küzdelemben a kormánypártok nem számíthatnak az ellenzékre.