Jelenlegi hely

migránsok

Juncker: a kevesebb menekültet befogadó államok tegyenek többet a külső határok védelméért

Fotó: http://www.shutterstock.com

A menekültek európai uniós tagországok közötti elosztását szolgáló kvótarendszer révén „kevesebb menekültet” befogadó államok tegyenek többet az uniós külső határok védelméért - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy hétfői német lapinterjúban.

Nem akarnak tanulni a svédországi migránsok

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az integrációs törekvések ellenére a Svédországban legalább két éve tartózkodó, alacsony képzettségű migránsok közül szinte senki nem jár iskolába - állítja a svéd állami rádió.

Összhang a Soros-levél és az uniós tervek között

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint komoly összhang van az Európai Unió migrációval kapcsolatos tervei és lépései, valamint George Soros üzletember egy 2015-ben a migrációval kapcsolatban írt levelében foglaltak között.

Zavargás és zaklatás egy német fesztiválon

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Zavargásba torkollt egy szabadtéri fesztivál a hét végén a németországi Schorndorfban. A fesztiválon szexuális zaklatások is történtek, amelyekkel kapcsolatban menedékkők ellen is indultak eljárások, és hasonló eset történt egy másik kisvárosban, Böblingenben is.

Másfél millióval nőtt az EU lakossága

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Egy év alatt nagyjából 1,5 millióval bővült az Európai Unió lakossága, amely 2017. január 1-jén 511,8 millió volt a becslések szerint, a növekedés oka a pozitív migrációs egyenleg - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) jelentéséből.