Jelenlegi hely

migránsok

Juncker: a kevesebb menekültet befogadó államok tegyenek többet a külső határok védelméért

Fotó: http://www.shutterstock.com

A menekültek európai uniós tagországok közötti elosztását szolgáló kvótarendszer révén „kevesebb menekültet” befogadó államok tegyenek többet az uniós külső határok védelméért - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy hétfői német lapinterjúban.

A német kormány aggódik

Fotó: shutterstock.com, archív

Aggodalommal tölti el a német kormányt az Európai Parlament (EP) menekültügyi reformterve a családegyesítésről szóló javaslat miatt - mondta a szövetségi belügyminisztérium szóvivője hétfőn Berlinben.

Ferenc pápa: lépjünk túl a félelmeinken!

Fotó: shutterstock.com, archív

Jogosak a bevándorlókkal szembeni félelmek, ennek azonban nem szabad gátolnia a befogadásukat - hangsúlyozta Ferenc pápa vasárnap a migránsok és menekültek világnapján a vatikáni Szent Péter-bazilikában bemutatott misén.

Ezrek tüntettek Brüsszelben

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Több ezren vonultak utcára szombaton Brüsszelben a szudáni illegális bevándorlók hazaküldését elrendelő Theo Francken belga menekültügyi és migrációs államtitkár lemondását követelve.

A külföldi bűnözők fele menedékkérő

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár a héten arról számolt be, hogy 2016-ban Ausztriában a külföldi állampolgárok által elkövetett bűncselekmények vádlottjainak 45,9 százaléka menedékkérő volt - írja a Kronen Zeitung cikkére hivatkozva a Breitbart London.