Jelenlegi hely

migránsok

Juncker: a kevesebb menekültet befogadó államok tegyenek többet a külső határok védelméért

Fotó: http://www.shutterstock.com

A menekültek európai uniós tagországok közötti elosztását szolgáló kvótarendszer révén „kevesebb menekültet” befogadó államok tegyenek többet az uniós külső határok védelméért - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy hétfői német lapinterjúban.

Radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Már a határzár életbe lépése előtti napokban radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma, sikeres pedig nem is történt a szigorított jogi határzár és a megerősített kerítés együttes hatására - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna műsorában.

Alaptalanok a migránsok bántalmazásáról szóló híresztelések

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Alaptalanok, hazugságok azok a híresztelések, amelyek szerint migránsokat bántalmaztak a szerb-magyar határon magyar katonák és rendőrök - mondta Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke a testület ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Mostantól senki sem léphet be illegálisan az országba

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Mostantól senki sem léphet be illegálisan Magyarországra, az illegális határátlépőket az egész országból a tranzitzónákba szállítják vissza - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Ausztria nem akar menekülteket fogadni az áttelepítési programon belül

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Ausztria nem akar menekülteket fogadni az áttelepítési program keretein belül, Christian Kern osztrák kancellár levélben kéri az Európai Uniót az ország álláspontjának megértésre - olvasható a kancellárnak a mai kormányülést követő állásfoglalásában.