Jelenlegi hely

miniszterelnök

A tét: megmarad-e Magyarország

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A választás igazi tétje, hogy Magyarország megmarad-e magyar országnak.

Kinevezték az új román miniszterelnököt

Fotó: MTI, archív

 

Klaus Iohannis román államfő bejelentette, hogy megbízta kormányalakítással szerdán Viorica Dancila EP-képviselőt, akit az eddig is kormányzó PSD-ALDE szociálliberális koalíció javasolt a miniszterelnöki posztra.

Morawiecki váltja Beata Szydlót

Fotó: MTI, archív

Mateusz Morawiecki eddigi kormányfő-helyettes, fejlesztési és pénzügyminiszter váltja fel a lemondását benyújtó Beata Szydlót a miniszterelnöki poszton - jelentette be Beata Mazurek, a Jog és Igazságosság (PiS) szóvivője a lengyel kormánypárt csütörtök esti vezetőségi ülését követően.

Magyarországra látogat Kína miniszterelnöke

Fotó: MTI, archív

Vasárnap érkezett Budapestre Li Ko-csiang kínai miniszterelnök. A világ egyik legfontosabb vezetője Orbán Viktor miniszterelnök meghívására látogat hazánkba, hétfőn pedig az ő vezetésével tartják meg a Kína és 16 közép- és kelet-európai ország együttműködési keretének (16+1) soron következő csúcstalálkozóját, amelynek a magyar főváros ad otthont.

Az LMP szerint a Fidesz másik valóságban él

Az LMP szerint a Fidesz „egy másik valóságban él”, amikor a miniszterelnökkel együtt egy erős Magyarországról beszél, a valóság ugyanis az, hogy ha nem változik a kormány gazdaságpolitikája, akkor továbbra is kivándorolnak az emberek.