Modern városok program

Kinyílik a zsákváros

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Milyen lesz Kaposvár húsz év múlva? A jövő alapjait most teszi le a város, többek között a Modern városok program forrásaiból. Gyors, de alapos építkezések folynak a somogyi megyeszékhelyen, befejezéshez közelednek az egy-másfél éve kezdett beruházások. Az építkezési lázban az országos átlag alá süllyedt Kaposvár munkanélküliségi rátája…

A városok lesznek az ország motorjai

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Magyarország történetében még nem volt ilyen nagy volumenű településfejlesztési kezdeményezés. Különösen úgy nem, hogy az MVP-t kiegészíti majd a Magyar falu program, a jövőben pedig a kisvárosok átfogó fejlesztési projektje is. Ez hatalmas forrástömeget jelent. Vetekszik a dualizmust és a két világháború közti időszakot jellemző fejlesztési kampányokkal – mondta a Demokratának Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.

Véget kell vetni az önfeladásnak

Kategória: 

Nem volt még EP-választás ilyen nagy téttel. Az egyik oldalon azok vannak, akik nyílt társadalmat szeretnének, akik szerint a határok, a nemzetek, a nemzeti kultúra idejétmúlt dolgok. A másik oldalon azokat találjuk, akik szerint az európai együttműködést továbbra is a nemzetek együttműködésére kell alapozni. Nem kérdés, hogy mi az utóbbi táborba tartozunk – mondta a Demokratának Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Oldalak