Jelenlegi hely

Modern városok program

A vidéki Magyarország programja

Fotó: MTI, archív

A vidéki Magyarország programjának nevezte a megyei jogú városok fejlesztését célzó Modern Városok Programot Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter kedden Debrecenben, a terveket bemutató országjárásának első állomásán.

A közlekedési fejlesztések a legfontosabbak

Fotó: MTI, archív

A közlekedési projektek a legfontosabbak a Modern városok programban; szeretnék fejleszteni a települések belső közlekedését, valamint minden megyei jogú várost bekötnének az ország gyorsforgalmi úthálózatába - mondta a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Kaposvári lottóötös

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Már magának a miniszterelnök úrral közösen aláírt Modern Városok Program szerződésének hírére intenzív érdeklődést tapasztaltam a befektetni szándékozók részéről. Az infrastruktúra-fejlesztés mellett a lelki gyarapodást is fontosnak tartjuk, a város lakossága erős, összetartó közösség – mondta a Demokratának Szita Károly, Kaposvár polgármestere. Szerinte Magyarország dinamikus fejlődésének köszönhetően Kaposvár is megindíthatja az évszázad beruházási programját.

Modern városok programja

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Infrastrukturális és jóléti beruházások sokaságából áll a 2020-ig megvalósítani tervezett Modern Városok Program. A rendelkezésre álló, nagyjából 3400 milliárd forintnyi, részben hazai, részben európai uniós forrást hatékonyan, összehangoltan kell felhasználni – mondta a Demokratának Horváth István, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért felelős államtitkára.

A vidék fejlesztésének motorjai a nagyvárosok lehetnek

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A nagyvárosokat nevezte meg a vidék fejlesztésének lehetséges motorjaként szerdai budapesti bizottsági meghallgatásán Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszteri poszt várományosa. A fideszes politikust az Országgyűlés gazdasági bizottsága a kormánypárti képviselők kilenc szavazatával, az MSZP és a Jobbik egy-egy elutasító voksa ellenében alkalmasnak találta a poszt betöltésére.