Modern városok program

Dinamikus Nyíregyháza

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

A másfél évtizeden át baloldali vezetésű Nyíregyházát sokáig a legszegényebb megyeszékhelyek között emlegették. Ám a 2010-es önkormányzati választások óta a település igyekszik kilépni addigi értelmetlen sodródásából, a Modern városok program pedig további dinamikát adott a fejlődésének. Nyíregyházán jelenleg tíz MVP-s program fut, és a fejlődést mutatja az is, hogy a 2010-ben mért tízszázalékos munkanélküliségi ráta napjainkra 3,4 százalékra csökkent.

Kinyílik a zsákváros

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Milyen lesz Kaposvár húsz év múlva? A jövő alapjait most teszi le a város, többek között a Modern városok program forrásaiból. Gyors, de alapos építkezések folynak a somogyi megyeszékhelyen, befejezéshez közelednek az egy-másfél éve kezdett beruházások. Az építkezési lázban az országos átlag alá süllyedt Kaposvár munkanélküliségi rátája…

A városok lesznek az ország motorjai

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Magyarország történetében még nem volt ilyen nagy volumenű településfejlesztési kezdeményezés. Különösen úgy nem, hogy az MVP-t kiegészíti majd a Magyar falu program, a jövőben pedig a kisvárosok átfogó fejlesztési projektje is. Ez hatalmas forrástömeget jelent. Vetekszik a dualizmust és a két világháború közti időszakot jellemző fejlesztési kampányokkal – mondta a Demokratának Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.

Oldalak