Jelenlegi hely

Momentum

Ellenzéki pártok ragasztják át a kormány plakátjait

Fotók: képernyőfotók: MSZP, Együtt, Momentum Mozgalom Facebook-oldala

Az MSZP után az Együtt, majd a Momentum, s legutóbb a Párbeszéd büszkélkedik azzal Facebook-oldalán, hogy átragasztották a kormány plakátjait.

A Jobbikra és az LMP-re is veszélyes lehet a Momentum

Fotók: MTI, archív, szerk.

Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője szerint a Momentum Mozgalom alapvetően a baloldalról „szakítgat le” társadalmi csoportokat, de a Jobbikra és az LMP-re is veszélyes lehet.

A Kúria helybenhagyta az NVB határozatát a népszavazási aláírások ügyében

Fotó: MTI, archív

A Kúria - részben eltérő indoklással - helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozatát, amelyben az NVB megállapította, hogy az olimpiai rendezésről szóló népszavazási kezdeményezéshez gyűjtött érvényes aláírások száma legalább 139 196.

Egy bukás anatómiája

Heves megyei Népújság

Apám annak idején lázadásból más utat választott, mint Heves megyei tsz-elnök nagyapám – nyilatkozta nemrégiben az Indexnek adott interjújában Fekete-Győr András, a Momentum vezéralakja. Csakhogy – amint köreikben mondani szokás – nem bontotta ki az igazság minden részletét. Nagyapja ugyanis nem pusztán Heves megyei tsz-elnök volt, hanem hosszú évekig élet-halál ura, Heves megye vb-tanácselnöke.

Az NVB megváltoztatta az FVB határozatát

Fotó: MTI, archív

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfői ülésén megváltoztatta a Fővárosi Választási Bizottságnak (FVB) azt a határozatát, amelyben a testület a budapesti olimpiáról tervezett népszavazás kiírásához szükséges aláírások számáról döntött. Az NVB álláspontja szerint a helyi népszavazáson azok a választópolgárok vehetők figyelembe, akik az adott településen egy időközi önkormányzati választáson is jogosultak lennének szavazni.