munka

Segítség a munka és család összehangolásához

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A magyar kormánynak kiemelt célkitűzése, hogy a nők foglalkoztatását, munkaerő-piaci elhelyezkedését a lehető legnagyobb mértékben elősegítse - emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára vasárnap Herceghalmon.

Támogatás a gyakorlati helyeknek

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A kormány kiemelten támogatja a duális képzés terjedését, a gazdasági és technológia környezet állandó változása ugyanis szükségessé teszi, hogy a felsőoktatási intézmények együtt tudjanak működni a hallgatóknak gyakorlatot nyújtó vállalkozásokkal - mondta el László András fejlesztéspolitikai kommunikáció összehangolásáért felelős miniszteri biztos szombaton az MTI-nek. 

Egyre több nyugdíjasnak éri meg dolgozni

Kategória: 
Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Nem túl hosszú idő alatt akár meg is duplázódhat a nyugdíj mellett munkát vállalók létszáma - mondta a Magyar Időknek Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára. Ebben szerinte annak a közteherviselési szabálynak is jelentős szerepe lehet, amelynek nyomán idén már csak személyi jövedelemadót kell fizetniük a nyugdíjas munkavállalóknak, járulékot nem. A változtatással egyébként a vállalkozások is jól járnak: nemcsak tapasztalt munkaerőhöz jutnak, de a közterheik is csökkennek.

Oldalak