munkaerőpiac

Európai szinten is kiemelkedő a magyar foglalkoztatottság

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Magyarországon a foglalkoztatás mértéke európai viszonylatban is kiemelkedő, ezt támasztja alá, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a harmadik negyedévben a munkavállalók száma meghaladta a 4,4 milliót - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára az Év Felelős Foglalkoztatója 2018 Díj átadásán csütörtökön Budapesten. 

Támogatás a kisgyermekesek foglalkoztatására

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Majdnem 10 milliárd forintos keretösszeggel megjelent a "Kisgyermeket nevelők munkaerőpiaci visszatérésének támogatása" című kiemelt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár szerdán az MTI-t. 

Segély helyett munka

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Kiszivárgott és nem cáfolt hírek szerint a Belügyminisztérium szigorítaná a foglalkoztatást helyettesítő támogatás feltételeit: a jogosultság eddigi jóindulatú megállapítása helyett a közfoglalkoztatásban keresett összeg is beszámítana az érintettek jövedelmébe. A kormány szerint a korábbi segélyezettek ma már a munkaerőpiacról biztosíthatják a megélhetésüket. Az egyre kedvezőbb foglalkoztatási helyzettel párhuzamosan a támogatásra jogosultak száma kevesebb mint felére csökkent az elmúlt hat évben.

Oldalak