Jelenlegi hely

muszlimok

Életbe léphet a beutazási tilalom

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Hatalmas győzelmet könyvelhet el a Fehér Ház azután, hogy helyi idő szerint hétfő délután a Legfelsőbb Bíróság helybenhagyta Trump elnöknek hat, többségében muszlimok lakta országra vonatkozó, átmeneti beutazási tilalmát - olvasható az amerikai Fox News hírcsatorna honlapján.

Az umma elvont fogalom

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Ha a muszlimok valóban békések, miért hallgat az iszlám világ a Nyugatot érő terrortámadásokat követően? A terror támogatása, a cinizmus, a közöny vagy valami egyéb ok áll a hallgatás mögött?

Nyolc szélsőjobboldali ellen indult eljárás

Fotó: MTI, archív

Nyolc, szélsőjobboldali körökhöz tartozó ember, köztük három kiskorú ellen indult eljárás politikusok és muzulmán vallási helyek elleni merénylettervek miatt - közölte a párizsi ügyészség.

Megtámadtak Berlinben egy embert, mert keresztet viselt

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Megtámadtak Berlinben egy fiatalembert, mert nyakláncán keresztet viselt - jelentette a Die Welt című német lap a hírportálján.

Tilos az iszlámra hivatkozniuk

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Egy New Jersey-i kerület vezetői 3,5 millió dollárt fizetnének egy iszlám szervezetnek, az erről folyó nyílt vita résztvevőinek pedig megtiltották, hogy érveik felsorakoztatásakor az “iszlámra” vagy a “muszlimokra” hivatkozzanak - írja a PR Newswire.