Jelenlegi hely

múzeum

Nő a könyvtárak és a múzeumok látogatottsága

Fotó: MTI, archív

Folyamatosan emelkedik a múzeumok és könyvtárak látogatottsága - mondta Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Imádják a koreaiak a hadvezér kalapját

Nagy sikernek örvend Bonaparte Napóleon néhai francia császár Dél-Koreában őrzött fejfedője, ami három évvel ezelőtt került Puszan város múzeumának tárlójába.

1956-os fotókiállítás nyílt a Terror Házában

Fotó: MTI, archív

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit a jelennel összekötő kiállítás nyílt Varga Csaba fotográfus munkáiból hétfőn a Terror Háza Múzeumban Budapesten.

Soli Deo Gloria

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Huszár Gál egyetlen példányban fennmaradt énekeskönyve, az Esterházy-gyűjtemény egyes darabjai, XVII. századi politikai röplapok, úrvacsorakelyhek, valamint a XVIII. századi torvaji evangélikus templom felújított barokk szószékorgonája. Csak néhány műtárgy abból a több mint négyszázból, amely mások mellett református, evangélikus és unitárius gyűjteményekből és gyülekezetektől érkezett a Magyar Nemzeti Múzeum november 5-ig nyitva tartó Ige-Idők – A reformáció 500 éve című kiállítására.

Üzenet az alvilágba

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Van, ami örök: az emberi hiszékenység például, no és a babonába vetett szilárd hit. Ezt bizonyítja az Aquincumi Múzeumban rendezett, Titkos utakon című kiállítás, megannyi művelődéstörténeti, régészeti érdekességen és egy majdnem kétezer éves történet felgöngyölítésén keresztül. A mágia ókori mindennapjait megidéző tárlat a korabeli Pannonia provincia fővárosába, Aquincumba kalauzol.