Jelenlegi hely

Nagy-Britannia

Betiltanák a fültisztító pálcikákat

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A műanyag szívószál és a fültisztító pálcika forgalmazásának betiltását tervezi a brit kormány a világ tengereit veszélyeztető műanyaghulladék mennyiségének csökkentése érdekében - számolt be róla a BBC News.
 

25 év után megszületett az első jegesmackó

Képernyőfotó: dailymail.co.uk

Most esett át az első orvosi vizsgálaton az utóbbi negyed évszázadban Nagy-Britanniában elsőként született jegesmackó - írja a brit Daily Mail.
 

Rabszolgaként tartják a gyerekeket

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Albán és vietnami bűnbandák rabszolgasorban tartanak gyerekeket, és arra kényszerítik őket, hogy drogokat csempésszenek. Sokakat szexuálisan is bántalmaznak- írja az Origo.
 

Nincs jelentős fordulat

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A legfrissebb felmérés szerint a brit közvélemény egy évvel Nagy-Britannia EU-tagságának megszűnése előtt továbbra is nagyjából egyenlő arányban megosztott annak megítélésében, hogy helyes vagy rossz döntés született-e a brit EU-tagságról 2016 nyarán tartott népszavazáson, amelyen a szűk többség a kilépésre voksolt. Ugyanakkor mérhető kisebb eltolódás azok javára, akik hibának tartják a referendum eredményét.
 

Fogyatékos lányt erőszakolt a migráns

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Masud Wakilit 2010-ben Afganisztánba deportálták, a férfi azonban 2017-ben Olaszországon keresztül visszatért Nagy-Britanniába, ahol most azért zárták börtönbe, mert megerőszakolt egy 18 éves, fogyatékos lányt - írja a Breitbart London.