Jelenlegi hely

nemzeti konzultáció

Konzultálnának a polgárokkal

Fotó: MTI/EPA/Alessandro Di Meo

Konzultációt javasol az európai polgárokkal az EU jövőjét érintő kérdésekről a dél-európai állam- és kormányfők római találkozójának szerdán este kiadott zárónyilatkozata, amely közös migrációs politikát és az illegális bevándorlás megelőzését is szorgalmazza. 

Az LMP Soros zsebében van

Fotó: MTI, archív

A Fidesz szerint az LMP „Soros zsebében van”, ezért támadja Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnöke még mindig a „Soros-tervről” zajlott nemzeti konzultációt.

Ha egységesek vagyunk, erősek vagyunk

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata, archív

A külgazdasági és külügyminiszter szerint ugyan alig néhány napja kezdődött el az idei év, de már most ki lehet jelenteni, hogy „rendkívüli időszak elé nézünk”. Ezekben a rendkívüli időkben „szükségünk van a bennünket, magyarokat jellemző erőre, bátorságra, és legfőképpen az egységünkre” - tette hozzá Szijjártó Péter az MTI-nek nyilatkozva.

Több mint kétmillióan mondanak nemet a Soros-tervre

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A "Soros-terv" minden egyes pontjára több mint kétmillióan mondanak nemet - jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján, közölve: a postán beérkezett kérdőívek több mint 90 százalékát már feldolgozták.

Köszönet a nemzeti konzultációban részt vevő magyaroknak

Fotó: MTI/APpool/Olivier Hoslet

"Szeretnék köszönetet mondani azoknak a magyaroknak, akik reszt vettek a nemzeti konzultációban, kölcsönadták nekünk, nekem az erejüket, s lehetővé tették, hogy ezen a csúcson - különösképpen péntekre virradó éjszaka - sikerüljön visszaverni a támadásokat, amelyekkel Magyarország szuverenitását kis híján megsértették" - fogalmazott a miniszterelnök Brüsszelben, az európai uniós csúcstalálkozót követően.