Jelenlegi hely

népszavazás

A Kúria megtagadta négy népszavazási kérdés hitelesítését

Fotó: MTI, archív

A paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó négy népszavazási kérdés hitelesítését tagadta meg a Kúria. A határozatok a legfelsőbb bírói fórum honlapján olvashatók.

A lengyel elnök népszavazást írna ki a befogadásról

Fotó: MTI, archív

A lengyel államfő népszavazást írna ki a Lengyelországba átirányítandó menekültek befogadásáról a 2019-es következő parlamenti választások időpontjára - derül ki abból a hétfőn megjelent interjúból, amelyet Andrzej Duda a Super Express című hetilapnak adott.

Puerto Rico az USA szövetségi állama lenne

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Puerto Ricóban a népszavazáson nagyon alacsony részvétel mellett a többség arra voksolt, hogy a sziget legyen az Egyesült Államok 51. tagállama.

Ismét függetlenségi népszavazást tarthatnak Skóciában

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Skóciát kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) választási programja szerint a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló tárgyalássorozat végén lenne indokolt az újabb népszavazás kiírása a skót függetlenségről.

Megtagadta Hadházy Ákos népszavazási kérdéseinek hitelesítését az NVB

Fotó: MTI, archív

Megtagadta a Hadházy Ákos (LMP) országgyűlési képviselő által benyújtott, a paksi atomerőmű-bővítéssel kapcsolatos iratok és költségvetési számítások titkosításának feloldásáról szóló népszavazási kérdések hitelesítését a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtöki ülésén.