Jelenlegi hely

népszavazás

Népszavaztatnának a bevándorlásról

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Laurent Wauquiez, a francia jobbközép Republikánus Párt (Les Républicains; LR) elnöke népszavazást tartana a migrációs törvények szigorításáról - írja a Sputnik News.
 

Érvénytelen lett a népszavazás

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Érvénytelenül zárult a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitva tartásáról szóló helyi népszavazás - tájékoztatta a VII. kerületi önkormányzat vasárnap az MTI-t.

Szó sem lehet második Brexit-népszavazásról

Fotó: Shutterstock illusztráció

Szó sem lehet második népszavazásról a Brexitről, a 2016 nyarán született döntést nem lehet megmásítani - nyomatékosította Theresa May brit kormányfő szombaton a müncheni biztonságpolitikai konferencián.

Nem lehet népszavazás Gyurcsány szavazati jogáról

Fotó: MTI, archív

Megtagadta öt népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését kedden a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A kérdések közül négy a benzin és gázolaj nagy-, illetve kiskereskedelmi árrésének maximalizálásáról szólt, az ötödik pedig Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szavazati jogának megvonásáról. 

Országos népszavazást kezdeményez

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Országos népszavazás kiírását kérte Klaus Iohannis román államfőtől az autonómia ügyében Razvan Rotaru, a bukaresti kormány vezető erejének számító Szociáldemokrata Párt (PSD) Botosani megyei parlamenti képviselője - közölte kedden a botosaninews.ro portál a PSD megyei szervezetének közleményét ismertetve.