Jelenlegi hely

népszavazás

Ezekben a kérdésekben sem lesz népszavazás

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Megtagadta a Vágó Gábor volt LMP-s országgyűlési képviselő által benyújtott népszavazási kérdések hitelesítését a Nemzeti Választási Bizottság. Az NVB a kérdések hitelesítését részben arra hivatkozva tagadta meg, hogy tiltott tárgykörbe ütköznek, részben pedig azért, mert nem feleltek meg az egyértelműség követelményének.

Az LMP népszavaztatna Paks III. ügyében

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az LMP szerint az atomenergia hazai használatáról csak a magyar emberek dönthetnek, ezért a párt a tervezett "Paks III." projekt kapcsán is népszavazási kérdéseket nyújtott be pénteken - közölte Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja.

Kemény lépéseket tehet a spanyol kormány

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Ma bejelentheti a spanyol kormány, hogy kezdeményezi a szenátusban az alkotmány egyes cikkeinek alkalmazását, amely a fegyveres erők bevetését, a rendkívüli állapot kihirdetését, a katalán autonómia felfüggesztését, a parlament és a katalán kormány feloszlatását is jelentheti egy-két héten belül - mondta Nagy Sándor Gyula Spanyolország-szakértő az m1 aktuális csatorna műsorában. 

Hitelesítették a népszavazási kezdeményezést

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Megváltoztatta a Kúria a Fővárosi Választási Bizottság döntését és hitelesítette a római-parti mobilgát megépítésével kapcsolatos népszavazási kérdést kedden - derül ki a Kúria internetes oldalán közzétett végzésből.

Manuel Valls: őrültség lenne a katalán függetlenség

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Őrültség lenne Katalónia függetlenségének kikiáltása Manuel Valls volt francia miniszterelnök szerint. A Barcelonában született és felnőttként francia állampolgárrá vált volt szocialista politikus azt kéri az európai országoktól: értessék meg a katalán vezetőkel, hogy függetlenként nem lehetnek az Európai Unió tagjai.