Jelenlegi hely

nyugdíj

Prémiumot kapnak a nyugdíjasok

Fotó: MTI archív

Először Magyarország történetében nyugdíjprémiumot fizet a kormány novemberben, ilyen még nem volt, ez egy előrelépés - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az Idősek Tanácsa ülésen, az Országházban. A miniszterelnök kiemelte: "Olyan országot akarunk építeni, amelyben minden nemzedéknek megvan a maga helye, egy többgenerációs Magyarországban gondolkodunk" 

2 millió 750 ezren kapnak nyugdíjprémiumot

Fotó: MTI, archív

Nemcsak a nyugdíjkorhatárt betöltött idősek, hanem a fiatalabb, nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják novemberben a nyugdíjprémiumot a kormány legutóbbi ülésén hozott döntés értelmében - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten.

Fidesz: az MSZP megint fűt-fát ígérget

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Fidesz szerint az MSZP megint "fűt-fát" ígérget a nyugdíjasoknak, hogy aztán becsapja őket.

Az MSZP a nyugdíjakkal kapcsolatban ígérget

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az MSZP vállalja, hogy kormányra kerülve a korhatár alatti nyugdíjak teljes rendszerét kidolgozza - közölte az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A balliberális kormányok elvettek egyhavi nyugdíjat

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A balliberális kormányok idején elvettek egyhavi nyugdíjat, és az egekig emelték a rezsit - mondta Selmeczi Gabriella, a parlament népjóléti bizottságának kormánypárti elnöke budapesti sajtótájékoztatóján, emlékeztetve: az Országgyűlés délután - ellenzéki kezdeményezésre - nyugdíjpolitikai vitanapot tart.