Jelenlegi hely

nyugdíjasok

Fidesz: Gyurcsány soha nem küldött semmit, csak elvett a nyugdíjasoktól

Fotó: MTI/Illyés Tibor, archív, illusztráció

A Fidesz szerint a kormány által biztosított tízezer forint értékű Erzsébet-utalványokat a Magyar Posta kézbesítette, Gyurcsány Ferenc pedig soha nem küldött a nyugdíjasoknak semmit, csak elvett tőlük.

Fontos cél volt, hogy az ország erősödését a nyugdíjasok is érezzék

Fotó: MTI, archív

A kormányzat fontos célja volt, hogy Magyarország erősödését a nyugdíjasok is érezzék - mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Fidesz: a szocialisták ma is becsapják a nyugdíjasokat

A Fidesz szerint a szocialisták ma is becsapják a nyugdíjasokat. A nagyobbik kormánypártnak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében az Országgyűlés népjóléti bizottsága szocialista alelnökének sajtótájékoztatójára reagáltak. Korózs Lajos azt mondta, a nyugdíjasok számára a jövő év sem lesz kedvezőbb az ideinél.

MSZP: a nyugdíjasoknak a 2017-es év sem lesz kedvezőbb

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A parlament népjóléti bizottságának szocialista alelnöke szerint a nyugdíjasok számára a 2017-es év sem lesz kedvezőbb az ideinél, mert az Orbán-kormány a jövő évi költségvetésben 17 milliárd forinttal kevesebbet tervezett a korhatár alatti ellátásokra, 3,5 milliárd forinttal kevesebbet az özvegyi nyugdíjakra és 2,5 milliárd forinttal kevesebbet a rokkantak ellátására.

A magyarok még mindig az államtól remélik a nyugdíjas évek anyagi biztonságát

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A magyar lakosság 60 százaléka nem tartja fenntarthatónak az állami nyugdíjrendszert, ennek ellenére a társadalom 66 százaléka az államtól reméli a nyugdíjas évek anyagi biztonságát - derül ki  a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) megbízásából a Századvég Alapítvány által készített reprezentatív kutatásból.