Jelenlegi hely

oktatás

Folyamatosan növekszik az oktatásra fordított pénz

Az idén a tervek szerint közel 1900 milliárd forint jut az oktatásra. Ez a GDP öt százalékát kitevő összeg bő 600 milliárddal, vagyis felével több, mint amennyit e célra költött az ország a 2010-es kormányváltáskor. A pénzből pedagógusbér-emelésekre, ingyenes tankönyvekre és étkeztetésre nyílt lehetőség, újabban pedig az intézményfejlesztés, digitális eszközök jelennek meg célként.

Korlátoznák az anyanyelvi oktatást

Az ukrán Legfelsőbb Tanács kedden megszavazta a 3491-d számú oktatási törvényt, melynek 7. cikke az óvodai és az általános iskolák szintjére korlátozza a nemzeti kisebbségek anyanyelvén történő oktatást.

Ismét meghirdették a Klebelsberg-ösztöndíjat

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A Klebelsberg Központ az idei tanévben is meghirdette a pedagógusi pálya választását ösztönző Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programot, amelyre idén először a gyógypedagógus-képzésben részt vevők is jelentkezhetnek - jelentették be kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Agymosás egy brit iskolában

Képernyőfotó: YouTube.com

“Sok a hasonlóság Hitler és Trump között”. Ezt a megállapítást egy Manchesterben található iskola tanára tette diákjainak, ráadásul nem titokban, hanem büszkén egy, a brit Channel 4 műsorán most bemutatott dokumentumfilmben.

Becsöngetnek

Ma véget ér a diákoknak a két és fél hónapos nyári vakáció, pénteken megkezdődik a 2017/18-as tanév. Szeptembertől 751 ezer általános iskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista és 168 ezer szakgimnazista kezdi meg tanulmányait az iskolákban, az óvodások száma 314 ezer. A nemzeti tanévnyitót idén Nagykőrösön tartják.