Jelenlegi hely

oktatás

A keresztény tanár beperli az iskolát

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy 27 éves brit tanárt azért függesztettek fel az állásából ősszel, mert egy transznemű diákot “lánynak” nevezett, holott az fiúként azonosítja magát. Joshua Sutcliffe most beperli korábbi munkahelyét, tudtuk meg a christianconcern.com nevű brit, a kereszténységgel kapcsolatos híreket összegyűjtő honlapról.

Gyurcsányék több száz iskolát zártak be

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A Fidesz-frakció felháborítónak tartja, hogy azok "prédikálnak"  az oktatásról, akik kormányzásuk alatt több száz iskolát zártak be és több ezer pedagógust tettek utcára.

Akarjunk bajnokok lenni

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Máshol még nem fordult elő a fejlett társadalmakban, hogy azt követően, hogy tizenöt-húsz éven át radikálisan csökkent a házasságkötések száma, egyszer csak megfordult a folyamat, és elkezdett nőni ez a szám. A szocialista kormányok idején, 2002-től 2010-ig 23 százalékkal kevesebb házasság köttetett, míg 2010-től az idei évig 46 százalékos növekedést látunk. Ez jó példa arra, hogyan lesz a materiális kormányzati intézkedésekből szellemi, az anyagiakból társadalmi tartás. Ebben a konkrét esetben is kézzelfogható, hogy emberek másként kezdtek gondolkozni a család értékéről, ráadásul úgy, hogy közben Európában a divatirányzat éppen az ellenkezője. Ez is megmutatja, hogy a kormányzat által hozott döntések nemcsak materiális értelemben jelentenek előrelépést, hanem értéket is közvetítenek – mondta a Demokratának Balog Zoltán miniszter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetője.

A hazafias nevelés hangsúlyos marad

A hazafias nevelést nevelési célként határozták meg a Nemzeti alaptantervben, és nem lehet olyan új tartalmi szabályozás, amelyben ne lenne hangsúlyos - közölte a pedagógusképzés és -továbbképzés átalakításának koordinációjáért felelős miniszteri biztos csütörtökön Székesfehérváron.

Biztosított a köznevelés jövője

A családok az oktatási reform nagy nyertesei

A kormányzat elmúlt években meghozott döntései, intézkedései jelentős megújulást eredményeztek a köznevelési rendszer egészét illetően. Hét év alatt jelentősen emelkedett a gyermekintézményi férőhelyek száma, bővült az ingyenes étkeztetésben és tankönyvellátásban részt vevők köre, és növekedtek a pedagógusbérek is, miközben az oktatásra fordított kiadások az uniós átlagot is meghaladták.