Jelenlegi hely

oktatás

Nem tanítják az evolúciót Törökországban

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A török oktatási bizottság elnöke szerint vitatható, ellentmondásos, a diákok számára túlságosan is bonyolult, ezért kikerül a középiskolás tananyagból Törökországban az evolúció oktatása. A döntés várhatóan nagy felháborodáshoz vezet az ország világi ellenzéki köreiben - írta a The Guardian.

Megkezdődnek a szóbeli érettségi vizsgák

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Ma megkezdődnek a szóbeli érettségi vizsgák, a diákok először emelt szinten adnak számot tudásukról. 

Új lehetőségeket kapnak a tanulási nehézséggel küzdő gyermekek

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója szerint új továbbtanulási lehetőségeket kapnak a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézségekkel küzdő gyermekek a köznevelési törvény közelmúltban elfogadott módosításával.

Jövőre 97 milliárd forinttal több jut az oktatásra

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A 2018-as költségvetés 97 milliárd forintos többletforrást biztosít az oktatási ágazatnak - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

A külhoni magyar pedagógusok munkájának mércéje, lesz-e magyar jövő

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A külhoni magyar pedagógusok munkájának mércéje nem csak az, hogy milyen lesz a magyar jövő Tordán, Zentán vagy Rimaszombaton, hanem hogy egyáltalán lesz-e magyar jövő, lesz-e kit tanítani évtizedek, évszázadok múlva is - mondta Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára az „Év tanára” díjkiosztó ünnepségén, szombaton Budapesten.