Jelenlegi hely

Olaszország

A királyok bora Olaszországban

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Tokaji borokat mutattak be Észak-Olaszország városaiban a milánói magyar főkonzulátus szervezte szakmai borkostoló-sorozaton. 

Bezárják a lampedusai migránstábort

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A lampedusai migránstábor azonnali kiürítését és bezárását rendelte el a római belügyminisztérium kedden, az ott kialakult helyzet miatt. 
 

Politikai patthelyzet alakulhat ki

Fotó: MTI/AP/Luca Bruno

A fennálló hatalmat támadó Öt Csillag Mozgalom (M5S), valamint a migráció- és Európa-ellenes politikát hirdető Északi Liga jelentős előnyét vetítik előre a vasárnap tartott olaszországi parlamenti választás részeredményei, amelyek alapján valószínűleg patthelyzet alakul majd ki az olasz törvényhozásban – írja a hirado.hu.

Soros beavatkozna Olaszországban is?

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

DEFEND EUROPA

“A Soros-pénzelte NGO alá akarja ásni a jobboldali olasz koalíciót” - ezzel a címmel ír az angol nyelvű hír- és véleményportál arról, hogy az amerikaiakat és az európaiakat az elmúlt években olyan álhírekkel bombázták, amelyek szerint Oroszország beavatkozott különféle országok választásaiba. A balliberális hisztéria keltette hírekről mindig kiderült, hogy semmi alapjuk nincs. 
 

Tajani elfogadta a miniszterelnöki jelölést

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Antonio Tajani Twitter-fiókján jelentette be csütörtök este, hogy elfogadja a miniszterelnöki jelölést Silvio Berlusconitól, az olasz jobbközép pártkoalíció vezetőjétől.