Jelenlegi hely

Olaszország


Hasonló migrációs kihívásokkal küzd Magyarország és Olaszország

Fotó: Fidesz/Griechisch Tamás

Az Európai Unió jövőjéről, a kontinens előtt álló legfontosabb kihívásokról tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Pier Ferdinando Casini, a Kereszténydemokrata Internacionálé tiszteletbeli elnöke, az olasz szenátus külügyi bizottságának elnöke két nappal a rendkívüli római uniós csúcstalálkozó előtt - tájekoztatta Havasi Bertalan a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t.

Líbia 800 millió eurós segélycsomagot követel

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Líbia nyolcszázmillió eurós segélycsomagot követel a partjairól induló migránsok hullámának leállítására az Európai Uniótól és Olaszországtól - írta a Corriere della Sera című olasz napilap hétfőn a Rómában zajló Európa-Afrika miniszteri találkozóhoz időzítve.

Tízen sérültek meg az Etna kitörése miatt

Tíz személy szenvedett könnyebb sérülést az Etna szicíliai vulkánon a feltörő láva miatt - jelentette az olasz katasztrófavédelem csütörtökön.

Anis Amri újabb tunéziai ismerősét utasították ki Olaszországból

Fotó: MTI/EPA/Cesare Abbate, illusztráció

Egy 37 éves tunéziai férfit toloncoltak ki vasárnap az olasz hatóságok terrorizmus gyanújával, mivel telefonszáma a berlini kamionos merénylő Anis Amri mobilkészülékében rögzítve volt - közölte a római belügyminisztérium.

Szerdán általános sztrájkot tartanak Olaszországban

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az olaszországi vasúti és légiközlekedési dolgozók kedd éjfélkor kezdődő munkabeszüntetésével indul a nőnapra meghirdetett 24 órás általános szakszervezeti sztrájk, amelyhez az olasz pedagógusok, egészségügyi dolgozók és a kulturális élet is csatlakozott.