Jelenlegi hely

Olaszország

Megint keresztet retusált ki a Lidl

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A német szupermarket-lánc ezúttal egy olaszországi városka fotójáról tüntette el a kereszteket - írja a brit The Telegraph.

Migráns kínzott migránsokat

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Egy olasz bíróság életfogytiglanig tartó börtönbüntetésre ítélte azt a 22 éves szomáliai férfit, aki migránsokat erőszakolt és gyilkolt meg - írja a brit The Telegraph.

Letartóztatásáig figyelték a fivért

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A merénylet előtti napon sűrű üzenetváltás zajlott Ahmed Hanadzsi, a tíz nappal ezelőtti marseille-i késelési merénylet elkövetője és fivére, a dzsihadista harcosként Szíriában is járt Anísz között, aki akkor már Olaszországban tartózkodott, problémamentesen átjutva a francia-olasz határon - írták az olasz újságok kedden.

Befogadótáborokból kiutasítóközpontok

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az Olaszországba érkező migráció utóbbi hónapokban történt módosulása miatt a több ezer embert befogadó olaszországi migránstáborokat „kiutasítóközpontokká” alakítják az illegális bevándorlók elszállításának felgyorsítására - jelentette az olasz sajtó hétfőn.

Ösztönök határok nélkül

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Az olasz sajtóban egy hónapja megjelent, nagy port kavart belügyminisztériumi statisztikák szerint az országban év eleje óta mintegy 2400 nemi erőszakot jelentettek a rendőrségen, és az elkövetők 38 százaléka volt bevándorló hátterű, miközben ők a lakosságnak csak a 8,2 százalékát teszik ki. Mi az oka ennek, valóban a vallás, esetleg a kultúra a felelős, vagy egy sajátos létállapot? Az erőszak csak európai nőkre irányul, vagy a muszlim nőkre is?