Jelenlegi hely

Olaszország

A migránsmentő NGO-kat az embercsempészek finanszírozhatják

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Földközi-tengeren tevékeny nem kormányzati szervezetek (NGO) közül egyesek kapcsolatban állnak az embercsempészekkel, amelyek finanszírozhatják is az NGO-kat Carmelo Zuccaro olasz államügyész szerint, aki újabb gyanúkat fogalmazott meg a migránsmentő szervezetekkel szemben. 

Különös hajók – katonai szervezettség

Az olasz nyomozóhatóságok szoros együttműködés jeleit vélik felfedezni az észak-afrikai embercsempészek és a líbiai partok előtt tevékenykedő NGO-k között.

Vita a migránsmentő szervezetek szerepéről Olaszországban

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Földközi-tengeri taxiknak nevezte a migránsokat szállító hajóknak segítséget nyújtó nem kormányzati szervezeteket (NGO) Luigi Di Maio, az olasz ellenzéki Öt Csillag Mozgalom (M5S) képviselőházi alelnöke, akinek hétfői nyilatkozatai szerint az NGO-k az embercsempészek kezére játszanak. Az olasz balközép pártok szerint kijelentéseivel csak szavazatokat keres.

Élénkül az olasz-magyar árucsere-forgalom

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Élénkül az olasz-magyar árucsere-forgalom, Olaszország akár már másfél éven belül a negyedik helyre léphet a jelenlegi ötödikről Magyarország partnereinek listáján a kétoldalú árucsere-forgalom volumenét tekintve - mondta Francesco M. Mari, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara (MOLK) főtitkára szerdán Budapesten, a kamara üzleti fórumán.

Megszavazta az olasz parlament az új migrációs rendszert

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A menekültkérelmek elbírálásának és az illegális bevándorlók kiutasításának jelentős felgyorsítását célozza az új olaszországi migrációs rendszer, amelyet az olasz szenátus után a római parlament alsóháza is megszavazott szerdán.