Jelenlegi hely

Olaszország

Folyamatosan emelkedik az Olaszországban lévő bevándorlók száma

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Mandák Fanni Olaszország-szakértő szerint a menedékkérelmek lassú elbírálása miatt egyre több menekült van Olaszországban és nem tudni, hogy az olasz társadalom ezt meddig tolerálja.

Matteo Renzi lemondott főtitkári tisztségéről

Fotó: shutterstock.com, archív, illusztráció

Matteo Renzi hivatalosan is benyújtotta lemondását a kormányzó Demokrata Párt (PD) főtitkári tisztségéről vasárnap a tömörülés Rómában tartott országos gyűlésén. Hangsúlyozta, hogy ez nem visszavonulását jelenti, ellenkezőleg, újra indul a párt vezetői posztjáért.

Olasz taxistüntetés az Uber ellen

Róma és Milánó városközpontját is a járműveikkel tüntető taxisok blokádja bénította meg csütörtökön, akik az utasszállítás liberalizálása, többek között az Uber internetes fuvarmegosztó szolgáltatás engedélyezése ellen tiltakoznak.

Verekedés egy olasz menekülttáborban, egy halott

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Egy huszonéves afrikai fiatalember életét veszítette egy dél-olaszországi menekültközpontban, miután összeverekedett egyik honfitársával - közölték az olasz hatóságok. 

Titkos helyre helyezték át a berlini terroristát megállító két olasz rendőrt

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Biztonsági okokból titkosított szolgálati helyre helyezték át azt a két olasz rendőrt, aki december 23-án Milánóban feltartóztatta és tűzharcban megölte Anis Amrit a berlini kamionos terrortámadás elkövetőjét - jelentette az olasz sajtó vasárnap.