Jelenlegi hely

Olaszország

Értetlenkedés az NGO-hajón

Képernyőfotó: YouTube.com/AP Archive

Az egyik utolsó, a líbiai partoknál tevékenyedő NGO-hajó fedélzetén azért értetlenkedik a személyzet, mert nem találnak a tengeren migránsokkal teli csónakokat - írja a Breitbart London.

A migránsbiznisz keresztapái

Fotó: MTI/EPA, archív

A szicíliai maffia mára a földközi-tengeri migránsbiznisz egyik legnagyobb haszonélvezőjévé vált. Az olasz szervezett bűnözők kreativitása határtalan. Az embercsempészetből és a táborok üzemeltetéséből is tízmilliókat keresnek, de nem ritka a migránsok drogterjesztésre és illegális prostitúcióra való kényszerítése, sőt még a rabszolgamunka sem.

Minniti lemondással fenyegetőzik

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Lemondással fenyegetett Marco Minniti olasz belügyminiszter, miután a római kormány balközép politikusai nem támogatták őt a nem kormányzati szervezetek (NGO) munkáját szabályozó intézkedések bevezetésében az olaszországi kikötők lezárásával az NGO-mentőhajók előtt - jelentette az olasz sajtó. 

Az olasz cél az NGO-k működésének nehezítése

Fotó: MTI, archív

Az olasz hatóságok célja, hogy hosszabb távon nehezítsék a bevándorlókat segítő NGO-k működését, mert e szervezetek tevékenysége „indirekt módon az embercsempész-hálózatok tevékenységét támogatja” - mondta a Migrációkutató Intézet főigazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn reggel.

Nem köthetett ki a migránshajó

Az olasz hatóságok nem engedték olasz vizekre és megtagadták a kikötési engedélyt Lampedusa szigetén az Orvosok határok nélkül (MSF) nem kormányzati szervezet migránsokat szállító mentőhajójától vasárnap, miután a szervezet nem írta alá a római kormánynak a mentési munkát szabályozó magatartási kódexét.