Jelenlegi hely

Olaszország

Migráns gyújtogatott a táborban

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Életveszélyes állapotban van az az afrikai fiatalember, aki egy dél-olaszországi menedékkérő-központban felgyújtotta a szobáját, és a tábor egyik olasz munkatársa rálőtt szombaton. A tábor többi lakója az utcára vonult tüntetni.

A jobbközép nyert Szicíliában

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Nello Musumeci, a jobbközép ellenzéki szövetség jelöltje hétfőn este bejelentette győzelmét a szicíliai tartományi választásokon a szavazatszámlálás majdnem teljes befejezése előtt. 

Megint keresztet retusált ki a Lidl

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A német szupermarket-lánc ezúttal egy olaszországi városka fotójáról tüntette el a kereszteket - írja a brit The Telegraph.

Migráns kínzott migránsokat

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Egy olasz bíróság életfogytiglanig tartó börtönbüntetésre ítélte azt a 22 éves szomáliai férfit, aki migránsokat erőszakolt és gyilkolt meg - írja a brit The Telegraph.

Letartóztatásáig figyelték a fivért

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A merénylet előtti napon sűrű üzenetváltás zajlott Ahmed Hanadzsi, a tíz nappal ezelőtti marseille-i késelési merénylet elkövetője és fivére, a dzsihadista harcosként Szíriában is járt Anísz között, aki akkor már Olaszországban tartózkodott, problémamentesen átjutva a francia-olasz határon - írták az olasz újságok kedden.