Jelenlegi hely

Olaszország

Elviselhetetlen hőség Olaszországban

Harminckilenc fok volt a legmagasabb mért hőmérséklet Olaszországban szombaton, miközben a vízhiány okozta szárazság már az itáliai termőterület kétharmadát sújtja.

Olasz kormányfő: ez erkölcsi elégtétel

Fotó: MTI, archív

Erkölcsi elégtételnek nevezte a migránsok tízezreivel küzdő Olaszország számára a menekültügyben Magyarországgal, Csehországgal és Lengyelországgal szemben indított európai uniós kötelezettségszegési eljárást Paolo Gentiloni olasz kormányfő az Európai Tanács csütörtökön kezdődő ülése előtti római parlamenti felszólalásában.

Időközi helyhatósági választások Olaszországban

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Megkezdődtek az időközi helyhatósági választások Olaszországban: este tizenegy óráig több mint kilencmillió választópolgárt várnak a szavazóhelyiségekbe.

Fordulat Olaszországban?

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Mintegy 30 százalékos támogatottsággal az ellenzéki Öt Csillag Mozgalom (M5S) ígérkezik az egyre közelebbinek tűnő olasz parlamenti választások győztes pártjának, amelyre főleg a vállalkozók, a fiatalok és a munkások voksolnak - derült ki egy ma közölt felmérésből.

Három nap alatt tízezer migráns érkezett az olasz partokra

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az utóbbi három nap alatt tízezer migránst mentettek ki a Líbia és Olaszország közötti tengerszakaszon, és szállítottak az olaszországi partokra - közölte a római belügyminisztérium. Ezzel hatvanezerre emelkedett az év eleje óta Itáliába érkezettek száma.