országgyűlés

Orbán Viktor: az új egység széles és erős

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

Az október 2-ai kvótanépszavazáson létrejött új egység felülírja a pártpolitikai határokat, és azért olyan széles, sokszínű, erős, mert az emberek érzik, hogy a magyar önállóság ismét veszélyben van - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben az általa benyújtott alaptörvény-módosítási javaslat vitáját megnyitva.

A parlament elé került Orbán Viktor módosítási javaslata

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

Beterjesztette hétfőn az Országgyűlésnek Orbán Viktor miniszterelnök az alaptörvény módosítását kezdeményező javaslatát, amely tiltaná külföldiek Magyarországra telepítését az erre vonatkozó hatályos magyar eljárásrend megkerülésével - derül ki a parlament honlapjáról.

Orbán Viktor: a népszavazás nem pártügy, hanem nemzeti ügy

Kategória: 
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A kvótanépszavazás nem párt-, hanem nemzeti ügy, "ne kockáztassuk Magyarország jövőjét" - mondta Orbán Viktor hétfőn a parlamentben, az őszi ülésszakot megnyitó napirendi előtti felszólalásában, amelyben jórészt a migrációról és az október 2-i referendumról beszélt.

Jobbik: illúzió a tízmilliós Magyarország

Kategória: 
Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Ander Balázs (Jobbik) a családvédelmi akciótervről szóló kormányzati javaslat vitája során a kormánypárti képviselőkhöz fordulva kijelentette: "a tízmilliós Magyarország képétől, hogyha önök nem bevándorlásban gondolkodnak, akkor el kell búcsúznunk", mert ahhoz minden nőnek három gyermeket kellene szülnie, ami viszont illúzió.

Csökkentették 36 képviselő tiszteletdíját

Kategória: 
Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Az Országgyűlés harminchat ellenzéki országgyűlési képviselő tiszteletdíját csökkentette a tavaly december 12-i plenáris ülésen történtekkel összefüggésben, ahol a munka törvénykönyvének módosítása miatt tiltakoztak a politikusok. A büntetések összesen több mint 41 millió forintot tesznek ki.

Oldalak