Jelenlegi hely

országgyűlés

Orbán Viktor: az új egység széles és erős

Fotó: MTI, archív

Az október 2-ai kvótanépszavazáson létrejött új egység felülírja a pártpolitikai határokat, és azért olyan széles, sokszínű, erős, mert az emberek érzik, hogy a magyar önállóság ismét veszélyben van - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben az általa benyújtott alaptörvény-módosítási javaslat vitáját megnyitva.

A parlament elé került Orbán Viktor módosítási javaslata

Fotó: MTI, archív

Beterjesztette hétfőn az Országgyűlésnek Orbán Viktor miniszterelnök az alaptörvény módosítását kezdeményező javaslatát, amely tiltaná külföldiek Magyarországra telepítését az erre vonatkozó hatályos magyar eljárásrend megkerülésével - derül ki a parlament honlapjáról.

Orbán Viktor: a népszavazás nem pártügy, hanem nemzeti ügy

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A kvótanépszavazás nem párt-, hanem nemzeti ügy, "ne kockáztassuk Magyarország jövőjét" - mondta Orbán Viktor hétfőn a parlamentben, az őszi ülésszakot megnyitó napirendi előtti felszólalásában, amelyben jórészt a migrációról és az október 2-i referendumról beszélt.

Az Országgyűlés összetételének alakulása 1990 óta

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Várhatóan ma tartja utolsó ülésnapját a 2014-ben megválasztott Országgyűlés. Az MTVA Sajtóadatbankjának összeállítása a parlamenti képviselői helyek megoszlásáról az eddigi hét parlamenti ciklusban a törvényhozói munka megkezdése, illetve befejezése idején:

Az ellátás emeléséről is határoztak

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Határozatban fejezte ki szolidaritását Lengyelországgal kedden a magyar Országgyűlés, amely a kiserőművek létesítésének megkönnyítése érdekében soron kívül módosította a villamos energiáról szóló törvényt is. Január 13. a vallásszabadság napja lett, de a honatyák Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztésére megemelték a hadigondozottak havi ellátását is.