Jelenlegi hely

orvosok

Az aranykor krónikája – Egészségügy: az újraélesztés megtörtént

Fotó: MTI, archív

Augiász istállója rokokó palota volt ahhoz képest, amit 2010-ben a Fidesz–KDNP-kormány örökölt egészségügyi ellátórendszerként. Eladósodott, lepukkant, gyengén felszerelt kórházak és rendelőintézetek, átláthatatlan várólisták, összekuszált betegutak, betöltetlen háziorvosi praxisok: nagyjából ez a romhalmaz várt megoldásra. Az elmúlt nyolc év lépéssorozatát érdemes számba venni azért, hogy tudjuk: milyen messzire jutottunk azóta.

A kormány intézkedései miatt kevesebb orvos és ápoló akar külföldön dolgozni

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A kormány intézkedéseinek köszönhetően kevesebb orvos és ápoló kér engedélyt külföldi munkavállalásra - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Fidesz: a Gyurcsány-kormányt nem érdekelte, lesz-e elég orvos

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Gyurcsány-kormányt valójában soha nem érdekelte, hogy lesz-e megfelelő háziorvosi és gyermekorvosi ellátás a magyar településeken - kommentálta a Fidesz azt, hogy a DK hétfőn a háziorvosi praxisok állami finanszírozásának emelésére szólított fel.

Megvizsgálnák az orvosok esetleges fizetéscsökkenését

Az egészségügyben a rendszerváltás óta a legnagyobb átfogó béremelési program zajlik, ugyanakkor az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kész egyedileg megvizsgálni az esetleges fizetéscsökkenéseket a szakorvosok esetében - közölte a minisztérium csütörtökön az MTI-vel.