Jelenlegi hely

paksi atomerőmű

Minden előírásnak megfelelnek

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Minden biztonsági előírásnak, így a fukusimai erőmű-katasztrófa utáni szigorúbb előírásoknak is megfelelnek majd a paksi atomerőmű új blokkjai - mondta Kirill Komarov, a Roszatom nemzetközi üzletfejlesztésért felelős első vezérigazgató-helyettese hétfőn Budapesten, a nukleáris ipari beszállítók Atomex-Europe elnevezésű konferenciáján.

Hatalmas lehetőség a paksi erőmű bővítése

Fotó: MTI, archív

Az egész ország számára hatalmas lehetőségnek nevezte a paksi erőmű bővítését a beruházásért felelős tárca nélküli miniszter vasárnap, a Debreceni Egyetem (DE) tanévnyitó szenátusi ülésén.

Szél Bernadett perverz paksi költésekről beszélt

Fotó: MTI, archív

A "legperverzebb" költéseknek nevezte az LMP társelnöke az MVM Paks II. Zrt. reklám-, média- és tanácsadói kiadásait, Szél Bernadett szerint ugyanis a még nem is létező erőmű "pofátlanul" reklámozza magát.

Visszaélés a joggal

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Az olimpiai népszavazásról szóló aláírások nagy számán felbuzdulva az LMP népszavazást kezdeményezne Paks II. ügyében is. Csak az ökológiai érzékenység vezeti a pártot, vagy egészen más szándék húzódik a háttérben? Erről beszélgettünk ifjú Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal.

Szél Bernadett szerint Brüsszel is letérdelt

Fotó: MTI, archív

A népszavazást látja az LMP a magyar emberek egyetlen esélyének arra, hogy megakadályozzák a párt által "korrupciós projektként" emlegetett paksi bővítést.