Jelenlegi hely

paksi atomerőmű

Luxemburg támogatja Ausztriát a perben

Fotó: MTI, archív

Luxemburg támogatja Ausztriát a paksi bővítés ellen indított perben az Európai Bíróságon - jelentette be Carole Dieschbourg luxemburgi környezetvédelmi miniszter hétfőn. Az Európai Bizottság később jelezte, kész bíróságon is megvédeni azon álláspontját, amely alapján jóváhagyta a paksi erőmű bővítését.

A kormány kitart a kapacitásfenntartás mellett

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A magyar kormány kitart a paksi kapacitásfenntartás mellett, amely az EU, a magyar és nemzetközi hatóságok teljes kontrollja és engedélye mellett zajlik - közölte a Miniszterelnökség hétfőn, az osztrák bejelentésre reagálva.

Nem jelent kockázatot a minimális süllyedés

Fotó: MTI, archív

A paksi atomerőmű 4. blokkjának minimális süllyedése hosszú távon sem jelent semmilyen kockázatot - áll az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. keddi közleményében, amely szerint 2017-ben kevesebb mint egy milliméter süllyedést mértek a szakemberek.

Csernobillal riogatnak a szocik

Fotó: MTI, archív

Rémhírterjesztés zajlik „Paks süllyedése” körül – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Minden előírásnak megfelelnek

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Minden biztonsági előírásnak, így a fukusimai erőmű-katasztrófa utáni szigorúbb előírásoknak is megfelelnek majd a paksi atomerőmű új blokkjai - mondta Kirill Komarov, a Roszatom nemzetközi üzletfejlesztésért felelős első vezérigazgató-helyettese hétfőn Budapesten, a nukleáris ipari beszállítók Atomex-Europe elnevezésű konferenciáján.